Annonce
Vejle

P-direktør: Skiltning på Reinholdts Plads overholder loven

I den ene ende af parkeringspladsen på Reinholdts Plads gælder ét sæt regler. I den anden ende er det andre regler, der gælder. Foto: Palle Søderberg
Annonce

Vejle: - Skiltene på Apcoa Parkings pladser (selskabet bag Europark, red.) opfylder den gældende lovgivning, og i lovgivningen er der ikke et krav om skiltning på andre sprog end dansk.

Sådan lyder det i et skriftligt svar fra Michael Christensen, administrerende direktør i Apcoa Parking, til Vejle Amts Folkeblad i sagen om den polske familie, der fik en hilsen i forruden, selvom de havde betalt for at holde parkeret på Reinholdts Plads.

Han skriver videre, at Apcoa på "en del" p-pladser har skilte med tekst på flere sprog. Det er typisk på pladser, hvor der kommer mange daglige udenlandske turister.

Ifølge Michael Christensen viser Apcoas erfaring, at hvis selskabet skilter på flere sprog, fører det til forvirring og flere bilister, som ikke parkerer efter reglerne:

- Skiltning på flere sprog er derfor en afvejning mellem hensynet til turister og hensynet til en overskuelig parkeringsplads med så få skilte som muligt. Denne afvejning betyder ofte, at kun parkeringspladser med mange daglige udenlandske turister har skilte på flere sprog.

- Derfor har langt de fleste parkeringspladser - hvor hovedparten er lokale bilister - kun skilte på dansk. Tilsvarende oplever danske bilister, som dansk turist i andre lande, sjældent parkeringsskilte oversat til engelsk, skriver Michael Christensen.

Han tilføjer, at der er digitale hjælpemidler via telefonen, som kan oversætte tekst på skilte og automater fra dansk til turistens eget sprog.

Om Reinholdts Plads, hvis skiltning tidligere har været centrum for kritik, skriver Michael Christensen: - Der er tale om to forskellige parkeringspladser med to forskellige ejere, der ønsker forskellige regler på deres parkeringsplads.

Reinholdts Plads

  • Parkeringspladsen på Reinholdts Plads har tidligere været i medierne.
  • Europark måtte i 2017 ændre skiltningen på pladsen efter, at selskabet tabte en sag i landsretten, hvor tre bilister lagde sag an.
  • Landsretten gav de tre bilister medhold i, at skiltningen på pladsen var mangelfuld.
  • Europark forsøgte at få sagen taget op i Højesteret, men måtte opgive, da Procesbevillingsnævnet sagde nej.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce