Annonce
Hedensted

Paintball-fabrik må lade livet for parkeringspladser

Siden 2011 har Schreibergruppen haft paintball-bane, escape rooms m.m. på Sønderbrogade 36 i Tørring. Nu flyttes aktiviteterne til Sjælland, da grunden er solgt til Hedensted Kommune. Foto: Ingrid Trier
Hedensted Kommune har købt 12.000 kvadratmeter på Sønderbrogade i Tørring, hvor der hidtil har været paintball og escaperooms. En del af grunden skal på sigt udvikles til boliger.
Annonce

Tørring: Det er slut med paintball og escaperooms i Tørring. Det fortæller Torben Schreiber på vegne af Schreiber Gruppen, der netop har solgt tre ejendomme på Sønderbrogade 34, 36 og 38 til Hedensted Kommune. Arealet skal i første omgang bruges til parkeringspladser til medarbejderne i det kommende kommunale administrationshus, der er ved at blive opført et par hundrede meter derfra.

- Det giver god mening for os at være med til at udvikle Tørring på den måde. Det er jo fra de bygninger, min far i 1957 grundlagde sin møbelfabrik, så det er selvfølgelig med en vis vemod, vi sælger. På den anden side er det 15 år siden, vi flyttede fabrikken ned på Torvegade, så der er heller ikke så meget hjerteblod tilbage på Sønderbrogade længere, siger Torben Schreiber, der siden 2011 har haft paintball og escaperooms i bygningerne.

Efter Socialtilsynet lukkede hans opholdssted, har han dog haft færre aktiviteter på ejendommene, og det resterende bliver nu flyttet til ejendommen Ertebjerg ved Slagelse, som Torben Schreiber har et tæt samarbejde med.

Ejendommene på Sønderbrogade husede oprindeligt Schreibers møbelfabrik, men fabrikken, der i dag hovedsageligt laver vinkasser og butiksinventar, har i mange år haft til huse på Torvegade. Foto: Ingrid Trier
Annonce

Tre fluer med et smæk

Hedensted Kommune overtager størstedelen af ejendommene 1. februar og forventer forholdsvist hurtigt at gå i gang med at nedrive bygningerne. Den 12.000 kvadratmeter store grund opfylder mere end rigeligt pladsbehovet til parkeringspladser. Faktisk forventer seniorkonsulent Johan Stadil Petersen fra Hedensted Kommune, at det kun bliver nødvendigt at bruge en fjerdedel af arealet til parkeringspladser. På sigt kan en stor del af grunden derfor udvikles til boligformål.

- Vi har i forvejen købt en grund på Østergade, hvor der bliver ca. 20 parkeringspladser, så vi har ikke behov for mere end omkring 3000 kvadratmeter til de resterende 70 pladser. Men i første omgang jævner vi hele arealet og laver parkeringspladser. Så vil vi efterfølgende se, om der er basis for at udvikle en del af området til boligformål. Vi har 42 lejligheder på vej, som Domea bygger i Stationsparken, så de skal lige have lov til at blive bygget færdig, inden vi sætter gang i et nyt projekt, fortæller Johan Stadil Petersen.

Han mener, at kommunen med handlen slår tre fluer med et smæk.

- Vi får nogle ældre bygninger bortsaneret, vi får parkeringspladser til de kommunale medarbejdere, og vi får mulighed for at udvikle et nyt boligområde i Tørring, konstaterer Johan Stadil Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Preben skal aflive 12.000 raske mink: Det kan ikke betyde andet end konkurs

Annonce