Annonce
Udland

Pakistan anholder mistænkt for Mumbai-angreb

Arif Ali/Ritzau Scanpix
Stifter af pakistansk militærgruppe anholdes under mistanke om at finansiere terror, oplyser indisk talsmand.

Myndigheder i Pakistan har onsdag anholdt Hafiz Saeed, der er mistænkt for at være hjernen bag et angreb for 11 år siden i den indiske by Mumbai.

Det oplyser en talsmand fra den indiske delstat Punjabs regeringschefs kontor til nyhedsbureauet Reuters. Saeed er mistænkt for at finansiere terror.

Pakistaneren er stifter af den militante gruppe Lashkar-e-Taiba, som ifølge Indien dræbte 166 mennesker i Mumbai i 2008 ved et selvmordsangreb.

Anholdelsen fandt sted nær byen Gujranwala, der ligger i den centrale del af Pakistan, oplyser talsmanden fra Punjab, Shahbaz Gill.

Han er blandt andet sigtet for at indsamle økonomiske midler, som bliver brugt til ulovlige handlinger.

Pakistan har længe været under internationalt pres. Kritikken går blandt andet på, at landet ikke gør nok for at stoppe finansiel støtte til militante grupper.

USA, der har stemplet Hafiz Saeed som terrorist, har tilbudt 10 millioner dollar som belønning for informationer, der kan lede til, at Saeed kan blive dømt for angrebet i Mumbai.

Selv har stifteren af Lashkar-e-Taiba nægtet, at hans gruppe har noget med militante grupper at gøre.

Lashkar-e-Taiba ønsker ifølge Reuters at drive Indien ud af Kashmir-regionen og etablere en islamisk stat i et område, der går ind over Pakistan, Indien og Kashmir.

Indien og Pakistan har, siden de opnåede selvstændighed i 1947, ligget i konflikt om Kashmir. Området udløste regulære krige mellem de to lande i 1947, i 1965 og i 1999.

En højtstående embedsmand i den indiske regering, der ikke er citeret ved navn, siger, at det ikke er nok at anholde Saeed.

- Vi vil have rigtig handling, ikke det her, der kan laves om. En domstol beordrer ham anholdt, mens en anden befrier ham, siger vedkommende.

Kilden siger, at anholdelsen sker i anledningen af, at Pakistans premierminister, Imran Khan, skal besøge USA om få dage.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Efter bekymrede miner og bredside til politikerne: Vi tjekker Vejles gågade for tomme butikker

Vejle

Rockerrapperen A'typisk droppet fra plakat til koncert i Løget

Annonce