Annonce
Navne

Palle ville så gerne nå at blive 100 år, men sådan skulle det ikke gå

Palle Niels Pallesen blev 92 år gammel. Privatfoto


Per Fogtmann Mogensen, Vorbasse, også kaldet Mugge, skriver disse mindeord på egne og sin hustru Reginas vegne om parrets mangeårige ven Palle Niels Pallesen fra Vandel. 


Det er altid svært at miste. Igennem hele livet mister vi mangt og meget. Noget betyder lidt, noget andet lidt mere. Men intet betyder så meget, som at miste en god ven, en god kollega eller et familiemedlem.

Vi i Vorbasse har mistet en god ven i Palle Pallesen, som gik bort onsdag den 10 november. 92 år gammel.

Annonce

Palle har levet et langt og lykkeligt liv, takket være hans ægteviv Margrethe.

Jeg har kendt Palle siden vores første møde på Flyvestation Vandel i 1976, hvor han var leder af Stationsforvaltningen. Han bragte glæde med på arbejde hver dag. Og så kunne han fortælle historier fra sine unge dage. Man skulle have god tid, da fortællingerne gik ned til den mindste detalje.

Jo, Palle var en livsnyder. Han forstod at skabe stemning og glæde omkring sig. Og vi "unge" forstod at lytte, når han fortalte om sine oplevelser i, og udenfor, det danske forsvar.

Palle stod for rengøringspersonalet m.m. på Flyvestation Vandel, hvilket "mine piger", som han kaldte serviceassistenterne, var meget glade for. Særligt efter de fik en "ryste-sammen-eftermiddag" i jagthytten. Palle var god til at støtte op om sit personale. Særligt svigersønnen Hans Lund fik megen "medvind", når der eksempelvis skulle rejses rigtig mange telte til de store englænder- eller amerikaner-øvelser.

Palle blev udnævnt til jagtofficer på Flyvestationen i Vandel. Og hvilken stil der pludselig bredte sig under jagterne, som startede med morgen-parole og med en lille "gewesen". Skytterne blev herefter transporteret til såterne i forsvarets køretøjer. Jo, der blev taget hensyn til de dårligt gående.

Jagterne sluttede altid af med vildtparadeblæsning på jagthorn, honnør for vildtet, samt gule ærter i forsvarets cafeteria. Mange jægere har nydt glæde af jagterne på flyvestationens område under Palle Pallesens dygtige ledelse.

En tidligere stationschef har skrevet til mig at han oplevede Palle som et forbillede, hvilket jeg fuldt ud kan tilslutte mig.

For to år siden da Palle blev 90, fortalte han mig stolt: Mugge, nu er der kun 10 år til at jeg bliver 100 år.

Desværre skulle han ikke opleve sin 100 års-dag, da sygdom tvang ham i knæ. Men Palle Pallesen har levet et lykkeligt liv, og vi har nydt godt af hans erfaringer..

Når vi i fremtiden mødes, vil der være en plads, som ingen vil kunne besætte. Et savn som vil følge os i mange år fremover.

Kære Palle. Vi vil savne dig, men også glæde os over de mange muntre stunder, vi har fået sammen med dig og dine kære.

Kære Grethe, kære Karsten og kære Flemming. Vi ved, at den næste tid bliver meget svært at komme igennem. Det vil være et stort tomrum i jeres hverdag, men I skal vide, at vi er der for jer.

Æret være Palle Niels Pallesens minde.


Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fik ondt i maven over julens udgifter: Men så kom der pludselig uventet hjælp

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Alarm 112

Transformator brød i brand: Ingen forstyrrelse i elforsyningen

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Annonce