Annonce
Erhverv

Pandekagehuset genåbner - nu med bagte kartofler og fordoblet udvalg af is

Sandra Hammer Hermansen genåbner Pandekagehuset i Jelling efter coronanedlukningen og starter med take away. Foto: Mette Mørk
Sortimentet af is er udvidet markant i Pandekagehuset, som samtidig vil ramme et større publikum med flere tilbud til kunder med intolerans. Også bagt kartoffel er kommet på menukortet.

Jelling: "Har I laktosefri is?"

"Ja, det har vi," kan Pandekagehuset i Jelling nu svare.

Sådan har det dog ikke altid været. For med et udvalg på 13 forskellige is var der hverken laktosefri, glutenfri, sukkerfri eller veganske is at finde i sortimentet.

Annonce

Men det er der nu, efter at Pandekagehuset har investeret i en ekstra isfryser og nu kan tilbyde 26 forskellige slags is at putte i bægeret eller vaflen, som i øvrigt også findes i en glutenfri udgave.

- Vi har oplevet en stor efterspørgsel på det i 2020, og alt for ofte har ikke haft noget tilbud til kunder med intolerans. Det er ærgerligt, og derfor vil vi gerne imødekomme alle, så det kan blive en oplevelse for hele familien at komme i Pandekagehuset, siger indehaver Sandra Hammer Hermansen.

Museumsgæster er vigtige

Som den eneste af byens spisesteder har Pandekagehuset ikke tilbudt takeaway under den seneste coronanedlukning, der har varet siden december. Og det er med god grund.

- Over 90 procent af mine kunder er gæster fra Kongernes Jelling. Men det har også været lukket, og så har det ikke rigtig kunne betale sig at åbne for takeaway henover vinteren, forklarer Sandra Hammer Hermansen.

En af Pandekagehusets versioner af bagt kartoffel med fyld. Der er tre forskellige varianter at vælge imellem fra menukortet. Foto: Mette Mørk

Men i takt med, at det bliver forår og bedre vejr, har hun nu valgt at åbne for en ny sæson i Pandekagehuset. Også selvom hverken hendes spisested eller Kongernes Jelling må have opholdende gæster endnu. Sidstnævnte må dog gerne få gæster indenfor i museumsbutikken.

Dermed bliver det i første omgang som takeaway, hvis man vil købe en is, pandekage eller noget andet fra menukortet i Pandekagehuset. Første åbningsdag er fredag 26. marts.

- Hele påsken vil vi holde åbent hver dag fra klokken 11 til 20, og så vurderer vi derefter, hvordan åbningstiderne bliver, siger Sandra Hammer Hermansen.

Annonce

Et alternativ

En anden nyhed på menuen er bagt kartoffel med fyld.

- Det har ikke så meget med pandekager, vafler eller is at gøre, men vi kan bruge mange af de samme grøntsager, vi benytter til madpandekagerne. Derudover er det et godt alternativ til kunderne, hvis de vil prøve noget andet, men også fordi der kan være op til en times leveringstid på pandekager på de travleste sommerdage, forklarer Sandra Hammer Hermansen.

Pandekagehuset i Jelling har en ambition om også at være et ishus. Den ambition er Sandra Hammer Hermansen godt i gang med at realisere med en stor udvidelse af is-sortimentet. Foto: Mette Mørk

Netop travle sommerdage var der mange af i 2020 i Pandekagehuset, hvor over 30 procent af årets omsætning kom i juli måned.

- Det var helt vildt. Nogle uger var der 500-600 kunder inde i løbet af en dag. Der var perioder, hvor vi havde så travlt, at det nærmest ikke var sjovt, men nu er det jo meget sjovt at kigge tilbage på, siger hun.

- Mon ikke vi får en lige så travl sommer igen i år, forventer hun.

Sandra Hammer Hermansen har tilknyttet 14 ungarbejdere og to i flexjob i Pandekagehuset, som hun overtog i november 2018.


Vi vil gerne gerne imødekomme alle, så det kan blive en oplevelse for hele familien at komme i Pandekagehuset.

Sandra Hammer Hermansen. indehaver
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Erhverv

Nyt vartegn? Varmeværk vil placere 18 meter høj tank ved indfaldsvej til Rask Mølle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Annonce