x
Annonce
112

Panik over mystiske mænd i hvide varebiler: Politiet maner til besindighed

To forskellige mænd i hvide varebiler har givet anledning til frygt for en børnelokker i den østlige del af Vejle. Men politiet maner til besindighed. Arkivfoto: Rasmus Bach
To drenge i Bredballe er i løbet af den seneste måned blev opsøgt af mænd i hvide varebiler. Men der er ingen sammenhæng, fortæller politiet.

Vejle: Tilbage i oktober blev en 12-årig dreng opsøgt af en mand i en hvid kassevogn på Bredballe Markvej.

Manden tilbød drengen et lift, men drengen afslog og skyndte sig at gå hen til sin skole, Bredballe Privatskole.

Torsdag morgen skete noget lignende på Nørremarksvej, da en 10-årig dreng var på vej på cykel til Hældagerskolen.

Omkring klokken 07.20 kørte en hvid varebil op på siden af drengen, føreren rullede vinduet ned og spurgte, om drengen havde brug for et lift.

Drengen sagde nej, og manden kørte videre.

Modsat episoden i oktober, hvor manden blev beskrevet som mørk i huden og muligvis af somalisk afstamning, var manden denne gang dansk og lys i huden.

Han var midaldrende, havde store skægstubbe og bar en mørk bøllehat.

Efter episoden torsdag har flere på Facebook givet udtryk for, at de er bange for, om der er tale om en børnelokker, fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt.

Annonce

Vi skal ikke til at have en heksejagt på folk i hvide varebiler, for sådan nogen er der mange, der kører i.

Mikkel Ross, vicepolitiinspektør

Ingen heksejagt

Han ønsker derfor at mane til besindighed.

- Vi har ingenting, der indikerer, at denne mand er kriminel. Vi ved heller ikke, om det faktisk er nogen i drengens omgangskreds. Vi ved bare, at han blev bange, fordi han blev tilbudt et lift, siger Mikkel Ross og fortsætter:

- Jeg kan kun opfordre til, at man ikke går i panik. Der er intet, der tyder på, at det er en børnelokker. Det kan bare være en tilfældighed.

Vicepolitiinspektøren siger videre, at det dog altid er en god ide at tage en snak med sine børn om, at man ikke skal gå med en person, som man ikke kender.

- Men vi skal ikke til at have en heksejagt på folk i hvide varebiler, for sådan nogen er der mange, der kører i, siger vicepolitiinspektøren.

Han opfordrer samtidig den pågældende mand til at henvende sig til politiet, så det kan bliver helt afklaret, at der ikke er noget kriminelt i sagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce