Annonce
Vejle

Papirbøvl, nej tak: Caféejere efterlyser en fælles corona-app

Christel Lassalle, indehaver af Cozy i Vejle Midtpunkt, foreslår, at myndighederne udvikler en fælles app, hvis hun og alle andre cafe- og restaurantejere tvinges til at registrere alle gæster under coronakrisen. Arkivfoto: Flemming Larsen
Hvis myndighederne vil pådutte restaurationslivet gæsteregistring, foreslår to vejlensiske caféejere, at der udvikles en fælles registrerings-app.
Annonce

Vejle: På Lido Caféen, Cozy og i Kaffebaren bliver gæsterne ikke bedt om at registrere sig ved ankomsten med navn og kontaktoplysninger.

Sundhedsministeren har ellers opfordret landets caféer og restauranter til at indføre en gæsteregistrering, så myndighederne kan opspore muligt smittede gæster.

Men ejerne af de tre Vejle-caféer tøver med at indføre ordningen. De efterlyser fælles retningslinjer, og de må gerne suppleres med en fælles digital løsning for alle restaurationer.

Annonce

Det vil kræve en ekstra ansat

- Vi har over 500 gæster om dagen her på Lido Caféen. Mange gæster kommer ind for at få en dobbelt espresso i baren og går igen. Det vil kræve en ekstra lønninger, hvis vi skal have en mand stående ved indgangen for at registere alle gæster. Det vil vi have svært ved på et tidspunkt, hvor vi er ved at kæmpe os tilbage til normale efter coronanedlukningen, fortæller caféens ejer, Lars Berggreen.

Han foreslår derfor, at myndighederne etablerer en app, hvor gæsterne kan registrere sig i et fælles system, når de gæster caféer og spisesteder.

- Inden myndighederne pålægger restaurationsbranchen sådan en omgang, skal de udvikle et digitalt system med en app. Så investerer jeg gerne i en tablet, vi kan have stående ved indgangen, hvor gæsterne selv kan registrere sig, foreslår Lars Berggreen.

Annonce

Store mængder papir

På Cozy i Vejle Midtpunkt stiller indehaver Christel Lassalle samme forslag, da avisen kontakter hende for at høre hendes syn på gæsteregistringen.

- Det vil give os enormt meget administrativt arbejde at registrere alle gæster, og med en café af vores størrelse er det en stor mængde papir, vi er nødt til at gemme. Så kan der være en anden måde at gøre det på, vil jeg foretrække det, siger Christel Lasalle og tilføjer:

- Det kunne være en app, hvor gæsterne kan logge sig på, så oplysningerne er gemt af styrelsen og ikke af os som caféejere. Det skal være et system, hvor gæsterne føler sig trygge ved at angive deres personlige oplysninger. Ellers skal vi have en god argumentation for at få folk til at afgive deres oplysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce