Annonce
Navne

Papuga fejrer 50 år: Der er opture, og der er nedture

Merete og John Papupa overdrog for 10 år siden busselskabet i Brørup til sønnen Carsten. Nu har firmaet 50 års jubilæum. Foto: Steen Rasmussen
Familien bag det store busselskab i Brørup håber, det snart går fremad igen.

Navne: - Lige nu står det helt stille bortset fra noget skolekørsel, konstaterer ejer af busselskabet Papuga i Brørup, Carsten Papuga, som for 10 år siden overtog forretningen efter sine forældre, der 15. marts stiftede virksomheden for et halvt århundrede siden, Merete og John Papuga.

Nummerpladerne er deponeret og chaufførerne hjemsendt indtil videre, så der er ikke meget at feste for - hvis man overhovedet måtte samle alle mand. Den del af jubilæet er udskudt på udbestemt tid.

John Papuga er nærmest født i en bus. Hans forældre stiftede et busselskab på præcist samme dato, som sønnen gjorde mange år senere i marts 1945. Her arbejdede John Papuga som ung, til han gik selvstændig i 1971.

Annonce

I en årrække havde han og Merete snesevis af busser på landevejene. Rutekørsel, skolekørsel og turistkørsel, men så begyndte det offentlige at oprette trafikselskaber, som bad selskaberne byde på opgaverne med det resultat, at de underbød hinanden. Merete og John Papuga valgte i stedet at satse på turisterne.

Carsten Papuga håber - og tror også - at landegrænserne åbnes, så der igen kan køres turister ned gennem Europa.

- Vi er klar lige så hurtigt, som vi får lov, fastslår Carsten Papuga, som glæder sig til at få sine 10 store turistbusser ud på asfaltløberen og til med nogle måneders forsinkelse at holde jubilæumsfest for medarbejderne - enkelte har været med næsten lige så længe, som firmaet har eksisteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce