Annonce
Erhverv

Papuga i kæmpe fusion: Nyt busselskab råder over 450 busser

Peter Papuga, direktør for Papuga Bus A/S, bliver ansvarlig for Vikingbus' busaktiviteter i Vestdanmark efter fusionen, hvor det kendte vejlensiske busselskab indgår. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Fire private busselskaber fusionerer efter planen under navnet Vikingbus. De vil skabe en af Danmarks førende operatører med cirka 450 busser. Med fusionen træder kapitalfond ind i ejerskabet.

Vejle: Bus- og rejseselskaberne Papuga A/S og Papuga Bus A/S fusionerer med Egon’s A/S og Larsenbus ApS for at skabe et nyt selskab kaldet Vikingbus.

Selskabet tæller samlet 450 busser og 775 medarbejdere.

Det oplyser busselskaberne i en pressemeddelelse.

Annonce

Vikingbus skal betjene en bred vifte af kunder i Danmark og Europa. Det er alt lige fra rejsebureauer, private virksomheder og foreninger til offentlig skolekørsel, handicap- og sygetransporter og bybuskørsel.

Vikingbus vil operere inden for mini-, rute- og turistbuskørsel.

Med fusionen træder kapitalfonden Polaris ind i ejerkredsen og vil besidde aktiemajoriteten med 60 procent. De resterende 40 procent vil blive fordelt mellem ejerne af de gamle busselskaber.


Fætrene Peter og Carsten Papuga får centrale roller i den nye virksomhed.

Fra artiklen


- Samlet bliver vi en endnu bedre og stærkere partner for både større og mindre kunder. Vi styrker vores solide, lokale forankring og tilbyder kunderne den største og mest fleksible busflåde i branchen. Med vores samlede kompetencer og varierede busflåde vil vi blive endnu mere konkurrencedygtige, og vi vil bedre kunne udvikle flere nye tilbud og digitale services til kunderne, lyder det fra Mogens Pedersen, Egon’s A/S, i pressemeddelelsen.

Fire selskaber fusionerer

Egon’s A/S

Grundlagt i 1982 af Egon Pedersen. Drives i dag af sønnen Mogens. Egon's, som også omfatter virksomheden Ørslev Turistfart, driver alle former for buskørsel inkl. handicap- og sygetransport, speciel rute- og skolekørsel, selskabs- og turistkørsel. Egon's har 180 medarbejdere på hovedkontoret i Slagelse og flere afdelinger på Sjælland og i hovedstadsområdet.

Larsenbus ApS (Københavns Bustrafik)

Etableret i 2006 af Lars Larsen. Også kendt som Københavns Bustrafik, Dania Turist, Lokalbus, Schmidts Turist, Holte Turist, Brønnums, Veddebus, Kolls Turist, Bjert Busser, Centrum Turist og Vikingbus. Alle brands har udført alle former for buskørsel og bustransport for rejsebureauer, erhvervskunder, offentlige myndigheder og private. Larsenbus har 500 medarbejdere og hovedkontor i Hvidovre og Køge.

Papuga A/S

Grundlagt i 1971 af Merete og John Papuga. I dag ejes og ledes virksomheden af sønnen Carsten. Papugas speciale er busrejser af høj kvalitet til blandt andet europæiske feriemål og arrangementer rundt i Danmark. Papuga A/S har 18 medarbejdere og afdelinger i Kolding og Brørup.

Papuga Bus A/S

Etableret I 1964 af Hein Papuga. I dag ejes virksomheden, der også driver Folmann Busser, Egeskov Turistfart og Bookingabus, af sønnen Peter (75 procent) og Lars Larsen (25 procent). Papuga Bus’ speciale er busrejser til turistmål i hele Europa for nogle af landets største rejsebureauer samt kørsel for erhvervskunder i Danmark. Virksomheden har 80 medarbejdere og hovedkontor i Vejle.

Han bliver administrerende direktør for det fusionerede selskab.

Fætrene Peter og Carsten Papuga får centrale roller i den nye virksomhed.

Peter Papuga, direktør for Papuga Bus A/S i Vejle, bliver ansvarlig for busaktiviteterne i Vestdanmark.

Carsten Papuga, direktør for Papuga A/S, får rollen som ansvarlig for indkøb og udbud.

Afdelinger over hele landet

Vikingbus bliver landsdækkende med afdelinger i København, Køge, Slagelse, Svebølle, Vordingborg, Vejle, Kolding, Skjern og Aarhus.

Fusionen vil betyde, at to afdelinger i Storkøbenhavn samles i Hvidovre, ligesom afdelinger i Brørup og Vejle vil blive samlet i Vejle.

Fusionen er i øjeblikket til godkendelse ved konkurrencemyndighederne. Hvis myndighederne godkender fusionen, ruller busser med fælles logo ud på vejene under navnet Vikingebus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce