Annoncørbetalt indhold

Paradentose: Hold øje med disse symptomer

I samarbejde med Zendium, der siden 1980 har bestræbt sig på at bekæmpe årsagerne til tand- og tandkødsproblemer, har vi samlet de vigtigste symptomer på den smertefulde tandkødssygdom paradentose, som du bør holde øje.
Annonce

Dette indhold er sponsoreret

Hvad er paradentose?

Paradentose er en snigende tandkødssygdom, der i de senere stadier kan være smertefuld. Behandles tilstanden ikke, kan det ende med, at tandkødslommerne omkring tænderne bliver så dybe, at renhold ikke er muligt, og skadelige bakterier ødelægger tandkød og knoglen, som tænderne er forankret i. Dette medfører tandtab. Der er derfor god grund til at være opmærksom på de symptomer, som viser sig ved paradentose.

Undgå paradentose ved en god mundhygiejne

Ønsker man at undgå at udvikle paradentose, er det vigtigt, at man tager en kærlig hånd om sin mundhygiejne. Det gør man først og fremmest ved at børste sine tænder og bruge tandtråd to gange dagligt. Det er også vigtigt, at man jævnligt besøger sin tandlæge, da man ved en tandrensning kan få fjernet både plak og tandsten.

Symptomer på paradentose

Paradentose udvikler sig i stadier, og i de tidligere stadier kan du i samarbejde med din tandlæge begrænse sygdommen. Men det er essentielt at være opmærksom på symptomerne:

Hævet og vigende tandkød

Vi har i munden et hav af bakterier – både gode og dårlige bakterier. Kunsten er at bevare vores nøglebakterier intakte. Det kan Zendium hjælpe dig med ved tandbørstning to gange dagligt i to minutter. Suppler med tandtråd eller lignende.

Rødt tandkød

Hvis dit tandkød bløder omkring en tand eller to – så børst ekstra grundigt med en blød tandbørste. Hold øje med tandkødet. Hvis det fortsætter så book en tid på tandklinikken.

Opstået mellemrum mellem tænderne

Oplever du, at der er opstået nye mellemrum mellem dine tænder, eller at dine tænder har rykket sig, og at dit bid har ændret sig? Hvis dette lyder bekendt, skal du søge tandlæge hurtigst muligt.

Løse tænder

Hvis du oplever, at dine tænder er begyndt at blive løse, og at de føles som rokketænder, skal du se dette som et alarmerende tegn.

Oplever du nogle af ovenstående symptomer, anbefales det, at du kontakter din tandlæge. Hvis du ønsker mere information om paradentose, så kan du læse mere om paradentose på Zendiums hjemmeside.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.