Annonce
Billund

Parkour har slået rod i Billund

Thomas Dyrhøj synes helt klart, at niveauet blandt parkoureleverne i Billund er steget betydeligt siden de første træninger, og omvendt er forsigtigheden faldet. Arkivfoto: Yilmaz Polat

I Billund er gadesporten parkour kommet for at blive, og træneren har nok at lave med at instruere sammen med sine assistenter.

Billund: Der er efterhånden gået et par måneder, siden 18-årige Thomas Dyrhøj havde første træning i spidsen for Billunds nye parkourhold, og status her omkring årsskiftet er, at 'gadesporten' har slået rod i Billund IF. En del har snuset til sporten et par gange, og den faste trup er vokset fra 10 i starten til nu 15-16 stykker.

- Jeg synes, det går bedre og bedre hele tiden. I starten havde nogle svært ved at holde fokus i timerne, men det er noget, vi har fået styr på i mellemtiden, siger Thomas Dyrhøj og uddyber:

- Når man træner, så skal man selvfølgelig finde en balance mellem at have det sjovt og være seriøs, og da det kom for meget over i sjov, fik vi ikke det optimale ud af træningen.

Thomas Dyrhøj, som ikke før har været ansvarlig for et sportshold, synes, at det nuværende antal deltagere er relativt mange at holde styr på. Det glæder ham derfor, at han for nylig fik en assistent mere fra det nuværende hold, så han nu har to at kunne uddelegere til.

- Det er med til at give mere individuel træning, frem for at jeg skulle bruge det meste af tiden på det store overblik, siger han.

Jeg synes, det går bedre og bedre hele tiden. I starten havde nogle svært ved at holde fokus i timerne, men det er noget, vi har fået styr på i mellemtiden.

Thomas Dyrhøj, instruktør på Billunds parkourhold

Træning indenfor

Inden det blev vinter, tog træneren ofte sit hold med udenfor, som er parkoursportens naturlige 'hjemmebane', men nu er holdet trukket ind i den lille hal, hvor de gør brug af diverse gymnastikredskaber til træningen.

- I efteråret gik vi ofte over til min gamle skole i nærheden af hallen for at træne på legepladsen, men vi har holdt os fra det helt vilde og har da heller ikke haft større uheld, siger han.

Træningsmulighederne er dog ifølge Thomas Dyrhøj relativt begrænsede, og han efterlyser især steder, hvor man kan lære at svinge frem og tilbage uden grund under fødderne.

- Det kunne være virkelig fedt, hvis vi for eksempel kunne få et udendørs stativ med flere muligheder for forskellige øvelser, siger han og tilføjer:

- I juleferien regner jeg med at tjekke op på, hvad sådan noget koster, og om vi eventuelt kan få et tilskud fra idrætsforeningen, siger han.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce