Annonce
Billund

Partiformænd efter Ibs exit: Valget bliver spændende

Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup ser et stærkt socialdemokrati for sig til næste valg. Arkivfoto
Det kommer ikke bag på partiformændene i Billund Kommune, at Ib Kristensen stopper som borgmester om et år. Til gengæld forudser de et spændende og åbent valg til næste år.

Billund Kommune: Det var ikke nogen overraskende melding, som borgmester Ib Kristensen (V) kom med mandag aften. Han stopper som borgmester ved valget i 2021, og det var på mange måder ventet af kommunens partiformænd.

Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S) blev ikke overrasket over meldingen fra Ib Kristensen om, at dåbsattesten har fået det sidste ord i den vigtige beslutning.

- Det var ikke uventet, men når det er sagt, har vi haft et godt samarbejde og skabt gode resultater sammen. Han har haft borgernes opbakning og anerkendelse i 20 år som borgmester, og det anerkender jeg ham for, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, der under Ib Kristensen et godt otium. Hun glæder sig dog også til det kommende samarbejde i det næste år.

Hvad der skal ske på Venstres banehalvdel, må tiden vise, men fra Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrups synspunkt stiller borgmesterens afgang ikke Socialdemokratiet dårligere. Tværtimod.

- Jeg synes, vi har vist, at vi kan samarbejde bredt og skabe gode resultater. Vi har et stærkt hold, og politik er et holdspil, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup.

Annonce

Et spændende kommende valg

Heller ikke Per Nyhus (DF) er overrasket over Ib Kristensens melding.

- Jeg regnede egentlig lidt med det, uden der er blevet sagt noget til mig, og jeg forstår 100 procent beslutningen, siger Per Nyhus - for det kan godt være hårdt at være med i politik.

- Han holder på toppen. Ved sidste valg mistede Venstre tre mandater, så det har nok også sat nogle tanker i gang, siger Per Nyhus, der anser alt for at være i spil til valget i 2021.

- Det kan godt at gå hen og blive spændende, påpeger han.

Annonce

Åbent valg

Også Mads Helbo (R) synes, det bliver særdeles interessant at se, hvem Venstre finder som sin nye kandidat til borgmesterposten.

- Det bliver altoverskyggende, siger Mads Helbo, der synes, det er ærgerligt, at Ib Kristensen stopper.

- Han har 20 års erfaring og kender kommunen ud og ind, og så er han robust og holder kursen, når den først er lagt, siger Mads Helbo.

Heller ikke Allan Munk Nielsen (C) er overrasket over Ib Kristensens afgørelse.

- Jeg tror, mange har set, at dette var hans sidste periode, og vi ventede bare på at høre, hvad han og Venstre så ville gøre, siger Allan Munk Nielsen, der også ser et spændende og åbent valg for sig i 2021.


Det bliver spændende at se, hvem der bliver Venstres spidskandidat. Det bliver Venstres medlemmer, der skal til at finde ud af det.

Lars Hansen, løsgænger


Løsgænger Lars Hansen er heller ikke overrasket over Ib Kristensens afgang.

- Det er vel meget naturligt, at man trækker sig fra arbejdsmarkedet, når man bliver 70 næste gang, siger Lars Hansen, der imødeser valget i 2021 med spænding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Billund Vand skal have ny direktør

Annonce