Annonce
112

Dramatisk politiaktion: Mand såret af skud fra betjent efter lang politijagt

En sort WV Golf holder på vejen og der søges med hunde i området. En betjent har skudt en mand i skulderen i forbindelse med en biljagt, der natten til mandag stod på over en ti kilometer lang strækning. Fire personer er anholdt. Det er chaufføren i flugtbilen, der blev ramt af skud. Han er uden for livsfare, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Foto: Per Øxenholt/Scanpix 2019

Lunderskov: Koldingvej rute 32 har siden tidlig mandag morgen været afspærret i begge retninger, uden nogen har vidst hvorfor.

Det viser sig nu at skyldes en lang politieftersættelse, som endte med at en politibetjent var i en så livstruende situation, at han valgte at afgive et skud, der ramte en mand i skulderen. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det hele begyndte med et indbrud i en tøjbutik i Ribe klokken 03.49, hvor politiet klokken 04.03 fik kontakt til en bil med fire personer ved Foldingbro. Bilen havde dog ikke i sinde at stoppe, og det resulterede i en 20 kilometer lang politijagt på Kongeåvej og Koldingvej i østlig retning. I løbet af biljagten blev der fra flugtbilen kastet både tøj, skarpe genstande og flasker efter politibilen.

På Koldingvej ved Lunderskov havde en politiet placeret en patruljevogn på tværs af vejen for at standse biljagten, og da flugtbilen opdagede det, forsøgte man at vende bilen rundt og køre mod de jagtende politibiler.

- Det førte til, at der opstod en livstruende situation, hvorefter en polititjenestemand affyrede et skud mod flugtbilens chauffør, der blev ramt i skulderen, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Herefter blev alle fire personer i bilen anholdt klokken 04.12. Chaufføren er blevet indlagt på Kolding Sygehus og er udenfor livsfare.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er underrettet og undersøger hændelsen omkring skudafgivelsen.

De fire anholdte ventes senere at blive fremstillet i et grundlovsforhør. Koldingvej er fortsat spærret i begge retninger mellem rundkørslen ved 65/Lunderskov Øst og Lunderskovvej.

Annonce
Foto: Andre Majlund
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce