Annonce
Sport

Pas på farlige Jeppe Kjær: En atypisk oprykker besøger FC Fredericia

Jeppe Kjær har før spillet gode kampe på Monjasa Park. Søndag kommer han til stadion med FC Helsingør. Han er topscorer i 1. division. Arkivfoto: Ole Nielsen.
FC Helsingør begyndte livet som 1. divisions-klub med tre sejre, men har siden tabt to i træk. Søndag gæster holdet Monjasa Park.
Annonce

Fredericia: På papiret er det et topbrag, der spilles søndag klokken 14 på Monjasa Park.

Gæsterne fra Helsingør fik en flyvende begyndelse på livet i 1. division med tre sejre i træk.

Skal man vide noget om Helsingør, skal man tale med Andreas Mayerhofer, journalist på Helsingør Dagblad. Han følger klubben tæt, og han melder om tilfredshed hos oprykkeren.

- Man er fint tilfred med starten. Man har ni point, og slog samtidig et hul på ni point ned til bunden. Man har meldt ud, at man vil i top-6, og det er en frisk melding, siger Andreas Mayerhofer.

Annonce

Mere økonomi end andre

FC Helsingør er ingen typisk oprykker. Klubben er ejet af en gruppe amerikanske investorer med Jordan Gardner i spidsen, og den kommer i 1. division med penge på kontoen.

-  Man havde meget mere økonomi end alle de andre hold i 2. division sidste sæson. Helsingør vil gerne have bolden, og på den måde spiller de nok også anderledes, end andre oprykkere gør, siger Andreas Mayerhofer.

I de seneste to kampe, har Helsingørs status som nybagt 1. divisions-klub dog skinnet igennem. Da tabte klubben med 2-1 til Esbjerg og 2-0 til HB Køge.

- De har meget at lære endnu, konstaterer Andreas Mayerhofer.

Bænken: Alexander Nybo, Lukas Enevoldsen, Mathias Johannsen, Uzo, Alexander Jensen, Andreas Oggesen, Christian Tue Jensen.Skader: Joachim Wagner og Steven Enna.Karantæne: Christian Ege Nielsen.

I opgøret mod Esbjerg begik Daniel Norouzi eksempelvis straffespark efter 15 minutter. Og efter 28 minutter scorede Brandon Onony et vanvittigt selvmål.  Efter 66 minutter blev han udvist.

- Sådan noget ryster båden. Mod HB Køge var Helsingør bedre men dummere. De brændte straffe og begik fejl. Sådan nogle fejl straffes måske ikke i 2. division, men det gør de bare i 1. division, siger Andreas Mayerhofer.

Annonce

God angriber og god målmand

FC Helsingør kommer til Fredericia i svækket tilstand. Forsvarsspiller Nikolaj Hansen udgik af den seneste kamp med en skade, og han er næppe klar til søndagens opgør. Brandon Onony har karantæne, og derfor mangler Helsingør en forsvarsspiller og skal opfinde noget nyt.

Desuden er angriberen Sebastian Czajkowski ude med en skade. En vigtig spiller, der gør angrebsmakkeren Jeppe Kjær bedre.

Ifølge Andreas Mayerhofer skal man dog stadig holde øje med Jeppe Kjær, som er topscorer i 1. division med fem mål.

- Han er tosset god. Han er 34 år men har stadig fart i stængerne. Og så er der målmand Kevin Stuhr Ellegaard, som også er god, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

To børnehaver i Vejle ramt af corona: 51 børn og 11 voksne sendt hjem

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Flere strålede i en flot VB-sejr

Annonce