Annonce
Kommentar

Pas på hinanden - og det lokale erhvervsliv

Ingen ved, hvor lang tid coronakrisen vil vare, men allerede nu mærkes konsekvenserne i Billund Kommune.

Kære læser,

Det er svært at finde ord for den helt ekstraordinære situation, vi i disse dage og uger alle befinder os i:

Lukkede skoler og børnehaver - butikker og restauranter - samt hjemmearbejdende personale i store dele af det offentlige og private erhvervsliv. Læg dertil indskrænkede grundlovssikrede friheder og lukkede grænser. Det er vilde og historiske tilstande.

Midt i det hele er det vigtigt, at vi passer på os selv og hinanden. Ikke bare på din og min sundhed (herfra skal selvfølgelig lyde en stor opfordring til at følge de gængse råd: Vask hænder, hold afstand - og bliv hjemme), men også på det lokale erhvervsliv.

Ingen ved, hvor lang tid coronakrisen vil vare, men allerede nu mærkes konsekvenserne i Billund Kommune. Alle de turisthenvendte virksomheder er lukket helt ned, og lufthavnen kører på vågeblus. De udenlandske turister, som i denne tid ellers ville begynde at strømme til området, kommer ikke.

Det får afsmittende effekt på mange af vores lokale butikker, spisesteder, håndværkere og andre forretningsdrivende, som med regeringens seneste nedlukninger nu også mister indtægt fra danske kunder.

Derfor opfordrer vi på JydskeVestkysten til, at vi alle køber varer og serviceydelser hos lokale firmaer. Det er en opfordring, der gælder generelt, men særligt i denne tid.

Selvfølgelig skal vi overholde de regler og anbefalinger, der kommer fra myndighederne, men der er stadig mange muligheder for at handle ind, selv om man ikke fysisk kan besøge en butik eller et firma.

Det kan være indkøb over nettet af gavekort til senere brug, vel vidende at der kan være en risiko forbundet med det som forbruger, og det kan være ved, at man hjemmefra bestiller en vare, der bliver leveret på ens bopæl.

Der er for eksempel også muligheden for at holde ferie i et dansk sommerhus eller spise god restaurantmad hjemme ved at bestille det til udbringning.

Under alle omstændigheder er det lige nu og i den kommende tid, at de lokale forretningsdrivende har brug for omsætningen. Derfor kan det også være en god ide nu at købe noget, man først skal bruge senere på året. Det kan være fødselsdagsgaver eller sågar julegaver, for mon ikke det trods alt også bliver jul i år?

Vi kan med dette initiativ ikke stoppe udbredelsen af coronasmitte, men vi kan forhåbentlig give et lille bidrag til at mindske sygdommens negative økonomiske følger, som trods regeringens hjælpepakker kan blive meget store.

Vi vil meget gerne høre om, hvad du gør for at de støtte de lokale forretningsdrivende. Det kan du gøre ved at sende en mail til redaktionen på billund@jfmedier.dk eller på vores hjemmeside under kommentarfeltet på min kommentar at skrive, hvad du har købt lokalt af varer eller tjenesteydelser, som ikke er dagligvarer, og hvor du har købt dem henne.

Vi hører på samme vis også meget gerne fra forretningsdrivende, der kan fortælle om smarte måder at kunne handle på i denne tid. Så vi alle får bedre mulighed for at købe lokalt.

Vi skal i denne tid passe ekstra godt på hinanden - og på det lokale erhvervsliv.

Annonce
Lokalredaktør Andreas Bjerre

Annonce
VEJLE For abonnenter

Hundeslagsmål mellem klubber: 'Vi vil ikke være uvenner med de andre,' siger den største af dem

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Sundhedschef forventer smittestigning efter ferien: 'Det er næsten uundgåeligt'

Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Give

Grøn opvarmning til mindre penge: Nem og billig fjernvarme er på vej til 200 boliger

Give

Olivia og Emma er klar: Så er sporene lagt til Lykkeliga i Give

Børkop

Børnene vælger den farligste løsning: Så nu bliver byens mest trafikerede vej hævet

Alarm 112 For abonnenter

Køretur blev dyr for forretning og 42-årig chauffør: Han overtrådte otte regler under fyrværkeri-transport

Debat

Ældreplejen er klar til en revolution

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Jelling

Skoleleder skulle passe brormands hund i efterårsferien: Ups, så var den stukket af, og så gik den vilde jagt...

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods fremgangen i Brøndby; derfor ser det helt umuligt ud for VB

Egtved

Stort ønske om bybus i mindre by: 'Vi har mere brug for den end de rige i Bredballe'

Annonce