Annonce
Vejle

Pas på - Vejle Mølles vinger er rådne og risikerer at falde ned

Området omkring Vejle Mølle er spærret af, da møllevingerne er fyldt med råd, og der derfor er risiko for, at de falder ned. Foto: Torben Juhler
Vingerne på Vejle Mølle er fyldt med råd og skal derfor pilles ned og erstattes med nye. Tidsplanen er endnu ikke på plads.

Vejle: Et rødt-hvidt plastbånd er spændt ud rundt om Vejles vartegn.

Vejle Mølle er ikke til at komme i nærheden af, hvis man respekterer afspærringen, og det har sikkerhedsmæssige årsager.

Forklaringen skal findes i møllens rødmalede vinger af limtræ.

Annonce

De er fyldt med råd, hvilket VejleMuseerne konstarede forleden, da man skulle imprægnere en del af vingerne, inden de skulle have en ny omgang maling.

Kender ikke tidsplanen

Nu skal vingerne, der måler 22 meter fra spids til spids, pilles ned. Det vil ske i løbet af denne eller næste uge, så de ikke pludselig knækker og falder ned i det førstkommende stormvejr.

- Det handler om at gå med livrem og seler, når der er sat afspærring op. Vi er lige nu ved at få undersøgt, hvor hurtigt vingerne kan skiftes. Hvor meget det kommer til at koste, og hvad der skal ske i forhold til julebelysningen. Men det har vi endnu ikke svar på, fortæller kommunikationskonsulent hos Kultur & Sundhed i Vejle Kommune, Emilie Husted.

Annonce

Julelys kan ses fra byen

Vingerne er i sagens natur uundværlige for en mølle, men netop på Vejle Mølle har vingerne en særlig betydning, når december nærmer sig.

Vejlenserne skal ikke snydes for dette syn i år, fastslår formanden for byrådets kulturudvalget. Arkivfoto: Torben Glyum

Her tændes de mange LED-pærer, der er spændt op på møllevingerne, så møllen står som et lysende julesymbol på byens sydlige bakke.


Det er en ekstraordinær ting, at vi pludselig finder ud af, at der er gået råd i vingerne, og selvfølgelig skal møllen ikke stå uden vinger i et år. Vi fikser det.

Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for kultur- og idrætsudvalget


Den del garanterer kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K), at der ikke vil blive ændret på, selvom det ikke skulle lykkes at forsyne møllen med et sæt nye vinger inden december.

- Jeg blev orienteret om, at der var råd i vingerne på dagen for budgetforhandlingerne (torsdag i sidste uge, red.). Så det er ikke noget, vi har afsat penge af til i budgettet. Det er en ekstraordinær ting, at vi pludselig finder ud af, at der er gået råd i vingerne, og selvfølgelig skal møllen ikke stå uden vinger i et år. Vi fikser det og finder en løsning på julebelysningen, og så må vi finde pengene til det, siger Dan Arnløv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Ride-elever rystet sammen på hyggedag

Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce