Annonce
Jelling

Patrick holder sig til midten af skiven

- Jeg går meget op i at følge med i al slags sport. Især amerikansk fodbold. På internettet kan man følge skytter online, og jeg følger også Jellingskytternes resultater, siger Patrick Gaulshøj. Han er en af landets bedste skytter, trods et handicap og har vundet tre DM-titler til JfS. Foto: Mette Mørk

Trods et handicap er 19 årige Patrick Gaulshøj fra Bøgelund en af landets bedste skytter

Jelling: Hvis man besøger Patrick Gaulshøjs værelse på Bøgelund, vil man ikke være ret meget i tvivl om, hvad han går op i. 18 pokaler præger billedet, og tre af dem viser, at han er blandt landets bedste skytter - det er nemlig danske mesterskaber.

Faktisk er han så god, at han er blevet anbefalet at melde sig ind i en forening, som aspirerer til at deltage i para-olympiske lege for personer med handicaps. Ved det nylige DM havde han ud af 80 skud 75 tiere og fem ni'ere. Det var personlig rekord.

- Jeg har mange pokaler, og de står fremme alle sammen, siger den 19-årige Esbjergdreng.

Annonce

- Jeg går meget op i at følge med i al slags sport på tv. Især amerikansk fodbold. På internettet kan man følge skytter online, og jeg følger også Jellingskytternes resultater.

Patrick Gaulshøj

Træner flittigt

Han lider af cerebral parese. Sagt lidt mere jordnært, så har han en vissen arm, som man nok kunne synes, ville gøre det umuligt at skyde. Men ikke for Patrick.

- Han skyder med en bøjle (et u på tre ben, red.), der holder riflen, så han ikke skal bære den. Han ligger eller står frit og skal selv styre riflen. Det giver en lille fordel, men den er ikke ret stor, fortæller Peter Ejnar Rødsgaard Jensen fra JfS' skytteafdeling.

Patrick skyder i den frie række, hvor deltagerne ellers er mindst 25 år, men det ser han ikke som nogen udfordring. Han bruger foreningens rifler, som man kan låne. Han er en meget flittig gæst i træningslokalet og træner faktisk op til tre gange to timer om ugen, nogle gange i Vejle i forbindelse med STU, en forkortelse for særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse.

Kendt af mange

- Han har haft 35 gældende skydninger siden oktober. Han er med ved alle stævner, vi deltager i. Også bare for at være med, men ofte skal han selv skyde. Derfor er han også meget kendt mange steder i skyttemiljøet, siger Peter Ejnar Rødsgaard Jensen.

- Med til at gøre ham kendt blandt andre skytter er også, at han har fået en praktikplads i skyttebutikken i Vingsted. Han hjælper med at male skraldespande samt sætte borde og skilte op før DM, siger Michael Jens Gram Jakobsen fra Bøgelund Center for Udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce