Annonce
Billund

Pendlere er enige: Helt fint med mundbind i bussen

Simon Bjerre Christensen fra Billund tager hver dag bussen til Grindsted, hvor han går på Syddansk Erhvervsskole. Han ser det ikke som noget problem, at han skal bruge mundbind, når han kører med bussen. Foto: Alex Hermann
På en længere bustur kan det blive en smule varmt under mundbindet, men de pendlere, som avisen mødte i Billund ser intet problem i, at det er et krav med mundbind for at køre med bus.
Annonce

Bustur: Et af de områder, hvor den aktuelle coronakrise har haft sin meget synlige betydning på danskernes hverdag, er når vi benytter den offentlige transport. Skal vi køre med bus, tog, taxa eller andre former for offentlig transport, er det nemlig et lovkrav, at alle bruger mundbind – det gælder også chaufføren.

I Billund tyder meget dog på, at passagerne i den offentlige transport har taget godt imod kravet om mundbind. De buspassagerer, som redaktionen møder en tidlig mandag morgen foran Billund Centret, har i hvert fald ingen indvendinger mod at skulle bære mundbind.

- Det er helt fint, at vi på den måde kan undgå at blive smittet og undgå at smitte andre, lyder det fra Carsten Rueløkke, der skulle med bussen til Grindsted, hvor han arbejder som pedel på rådhuset.

- Det dugger lidt på brillerne, men det holder hurtigt op igen. Mundbindet generer mig overhovedet ikke, siger han.


Det dugger lidt på brillerne, men det holder hurtigt op igen. Mundbindet generer mig overhovedet ikke.

Carsten Rueløkke


Annonce

Alle har det på

Sammen melding kommer fra Simon Bjerre Christensen. Han skal også til Grindsted, hvor han til daglig går på Syddansk Erhvervsskole. Ligesom Carsten Rueløkke har han allerede iført sig mundbindet, inden bussen overhovedet er ankommet, og heller ikke han har nogle indvendinger mod kravet.

Krav om mundbind

Påbuddet om mundbind trådte i kraft den 22. august og gælder alle rejsende over 12 år i den kollektive transport og har til formål at mindske smitten med coronavirus.

Kravet omfatter passagerer i busser, tog, metro, letbaner, Flextrafik og på stationer og ved stoppesteder samt passagerer i den private kollektive trafik.

Indtil videre gælder kravet om mundbind i den offentlige transport frem til udgangen af oktober, men det er muligt, at det bliver enten forkortet eller forlænget.

- Alle har det på, og derfor er det ikke noget problem. Hvis der er nogle, som ikke bruger det, bliver de upopulære, fortæller Simon Bjerre Christensen, der har oplevet, at buspassagerer, som ikke benyttede det krævede mundbind, måtte finde sig i at blive irettesat af andre passagerer.


Alle har det på, og derfor er det ikke noget problem. Hvis der er nogle, som ikke bruger det, bliver de upopulære.

Simon Bjerre Christensen


Annonce

Intet problem

Den daglige morgentur fra Billund og 15 kilometer til Grindsted – og tilbage igen om eftermiddagen – er af en så tilpas kort varighed, at hverken Carsten Rueløkke eller Simon Bjerre Christensen ser noget problem i mundbindet. Men sidstnævnte har ved en enkelt lejlighed oplevet det som en udfordring.

- På et tidspunkt skulle jeg med bussen til Esbjerg, og der nåede det at blive ret varmt inde bag mundbindet. Men ellers synes jeg ikke, at det generer, siger Simon Bjerre Christensen.

Det er for tiden et krav, at alle, der benytter den offentlige transport, skal bruge mundbind. De pendlere, som avisen talte med foran Billund Centret, ser ingen problemer i at skulle bruge mundbind. Foto: Alex Hermann

Heller ikke Carsten Rueløkke har nogensinde oplevet mundbindet som et problem.

- Det er kun, når jeg tager bussen, at jeg bruger det, og der har aldrig været nogle problemer. Der bruger alle det, siger Carsten Rueløkke, der ikke finder det nødvendigt at bruge mundbind, når han eksempelvis handler ind i et supermarked.

- Der sørger jeg for at holde afstand, men det er sværere i bussen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce