Annonce
Trekantområdet

Pengeskab forsøgt slæbt ud fra konkursramt høj- og efterskole: - Det er hul i hovedet

Sådan var pengeskabet efterladt. Foto: Ask Nørholm.
Den lukkede høj- og efterskole er under ombygning, men indbrud efterlader en del ødelæggelser, og det ærgrer formanden for forening, der forsøger at genrejse skolen.
Annonce

Båring: Døre og dørkarme er brækket op, værktøj fra håndværkere er forsvundet og et tomt pengeskab er forsøgt slæbt væk - uden det store held.

Høj- og efterskolebygningen i Båring har været udsat for et usædvanligt indbrud, som har budt på en del ødelæggelser.

Skolebygningen står tom efter en konkurs i 2018, men Foreningen for Opstart af Båring Efterskole og Højskole har i længere tid kæmpet for at få den på benene igen med Ask Nørholm i spidsen.

Han bor klods op ad matriklen og konstaterede indbruddet fredag morgen, hvor han bemærkede, at der ikke var stjålet noget særligt, men der var ødelagt minimum 10 døre og dørkarme.

"Flere af dem er af de fede historiske, lækre og gamle slags. Der er desuden forsøgt at fjerne et tomt og åbent pengeskab på flere hundrede kilo", skriver formanden i et opslag på Facebook.

Op mod en lille håndfuld personer har stået bag indbrud på den lukkede høj- og efterskole i Båring, vurderer Ask Nørholm. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen
Annonce

Overvejer videoovervågning

Han uddyber overfor avisen, at der var sat spændebånd omkring pengeskabet, der var efterladt på en sækkevogn, men det lykkedes ikke for gerningsmændene at rende med det tunge pengeskab.

Der er ifølge Ask Nørholm afbrudt lys og gadelygter via skolens HFI-relæ, og skabe og døre stod åbne på de fleste værelser som tegn på færden.

"De har været meget modige/ligeglade og har været mere end et par stykker", skriver Ask Nørholm, der nu overvejer muligheden for at sætte videoovervågning op.

Han fortæller til avisen, at indbruddet er meldt til forsikringen og politiet, som har været på stedet for at sikre spor.

Formanden vurderer, at der er stjålet værktøj for i størrelsesorden 10.000 til 15.000 kroner.

Ifølge Ask Nørholm har skolebygningen været udsat for indbrud flere gange det seneste halvandet år, og der er derfor ikke meget af værdi at komme efter.

- Så det er helt hul i hovedet. Det giver ingen mening, siger formanden, der opfordrer beboerne i området til at hjælpe med at holde et ekstra vågent øje på Højskolebakken, hvor bygningen ligger.

Det er Merkur Andelskasse, der ejer bygningen, og Foreningen for Opstart af Båring Efterskole og Højskole havde oprindeligt planer om at finde den nødvendige kapital på halvanden million kroner i august i år for at genrejse skolen.

Men det lykkedes ikke, og nu er planerne udskudt til sommeren 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce