Annonce
Mærkedage

Pensioneret tolder fylder 80 år

Johannes Holm Petersen. Privatfoto
Annonce

Kolding: Pensioneret tolder Johannes Holm Petersen, Kolding, fylder lørdag den 19. oktober 80 år.

Han er født og opvokset i Varnæs, en lille landsby mellem Aabenraa og Sønderborg, med syvårs skolegang, efterfulgt af fireårs læretid som købmand. Værnepligten blev aftjent hos Jysk Telegraf Kompagni i Århus.

Ved et besøg i Jazzklubben i Sønderborg mødte han Käte, som han stadig er gift med og har fået to piger Helle og Dorte, børnebørn og oldebørn.

I 1964 fik Johannes ansættelse hos Toldgrænsekorpset i Kruså, efterfulgt af udstationering hos forskellige toldkamre i landet og fik til sidst ansættelse på Kolding Toldkammer i 1970, hvor der var tjeneste på havnen i Kolding og i Billund Lufthavn.

Da momskontrollen kom under toldvæsenet fik Johannes til opgave at foretage kontrol af bilbranchen, for at undgå svindel med indsmuglede biler, kontrol af stelnumre etc.

I 1994 var det som koordinerende leder af Smuglerikontrollen, hvor det meste arbejde var begrænsning af smugleri af cigaretter fra Klaipeda, hvor den største fangst blev på 33 mill. cigaretter.

I 2002 ville regeringen af med tjenestemands begrebet og Johannes fik tilbudt en fratrædelsesaftale, og gik på pension som 62-årig. Kort efter ansættelsen ved Toldkammeret i Kolding blev Johannes valgt til tillidsmand efterfulgt af valg til Hovedbestyrelsen i Dansk Toldtjenestemandsforbund, hvor han sluttede som landskasserer.

I 1998 søgte han optagelse i Serapions-Ordenen af 1988, hvorefter han i januar 1999 bliver indviet som logebror i den lokale Serapionsloge i Bramdrupdam, hvor vi hver mandag har glæde af hans sønderjyske sprog og lune. I mange år har han bestridt embedet som sekretær.

Ud over sit store engagement i logearbejdet er der også tid til at dyrke golfsporten både i Spanien og på Birkemose Golfbane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce