Annonce
Egtved

Pensionister gør klar til pensionistfestival for syvende og sidste gang

Humøret plejer at være helt i top i teltet ved Plejecenter Stensvang, når pensionistfestivalen afvikles. I år sker det for syvende gang - men det bliver samtidig sidste gang. Arkivfoto
Det er svært at blive ved med at skaffe kommunale tilskud til den årlige pensionistfestival i Bredsten. Derfor bliver festivalen 31. maj den sidste af sin slags.
Annonce

Bredsten: Når det store festtelt ved Plejecenter Stensvang fyldes med knap 200 glade pensionister og festlig musik fredag 31. maj, bliver det samtidig sidste gang. Syv år i streg har en gruppe frivillige arrangeret musikfestival, som typisk har trukket mellem 160 og 180 pensionister til.

Men det slutter nu. Det er der flere årsager til, men økonomien er den primære årsag. Det er nemlig blevet sværere at få den nødvendige økonomiske støtte via Vejle Kommunes §18-midler, og de frivillige ønsker derfor ikke at risikere at havne i en situation, hvor der ikke er penge til at dække udgifterne, og de selv kan ende med at hænge på regningen.

I alt plejer udgifterne til festivalen at løbe op i cirka 100.000 kroner.

- Den økonomiske støtte, vi plejer at få, dækker cirka halvdelen af udgifterne. Uden den økonomiske støtte ville billetpriserne skulle være dobbelt så høje for at få det hele til at løbe rundt, og det er for mange penge, fortæller Harald Larsen, der har været med til at arrangere festivalen alle syv år.

Det har været syv gode festivaler. Det er rigtig ærgerligt, at det ikke kan fortsætte, men måske der så er nogle andre, der har mod på at prøve at starte noget nyt i stedet.

Harald Larsen, medarrangør

Annonce

Syv vellykkede festivaler

Men det ærgrer ham og de øvrige frivillige meget.

- Det har været syv gode festivaler. Sidste år har det helt overvældende - teltet var helt fyldt, folk var så glade, og alting gik så godt. Det er dejligt, at der sker noget i Bredsten på den måde. Det er rigtig ærgerligt, at det ikke kan fortsætte. Men måske der så er nogle andre, der har mod på at prøve at starte noget nyt i stedet, håber han.

Det var ellers lidt et sats, da en gruppe pensionister for otte år siden gik sammen, på tværs af forskellige af byens foreninger, med en vision om at arrangere en en-dags musikfestival for pensionister.

- Første år var lidt et prøvenummer. Folk var slet ikke vant til, at der skete sådan noget i Bredsten, og flere syntes, vi var tossede, husker Harald Larsen og griner.

- Men det gik rigtig godt. Så vi havde hurtigt mod på at fortsætte.

Annonce

Ravn, Rosanes, Vad og Young

Nu håber arrangørerne, at årets udgave af pensionistfestivalen bliver et brag af en fest. Årets hovednavn er sanger og skuespiller Kurt Ravn, som synger festivalen i gang klokken 14.30. Derudover får man lejlighed til at høre Bo Young, Tamra Rosanes og Det syngende postbud Henning Vad. Bo Young, der er søn af Jodle Birge, har tidligere sunget på festivalen, hvor publikum var ret begejstrede, så ham har arrangørerne fået til at komme igen. Også Henning Vad har tidligere sunget i teltet i Bredsten.

- Han var med på festivalen sidste år, hvor folk var helt vilde med ham - meget mere end vi havde regnet med. Det var helt overvældende, så ham har vi engageret igen, siger Harald Larsen.

Som altid er der i billetprisen inkluderet et måltid mad og en sodavand, øl eller et glas vin. I år står menuen på to frikadeller med kartoffelsalat og grønt.

- Det bliver kæmpestore frikadeller, understreger han og griner.

Billetter koster i år 325 kroner, og billetsalget starter 6. maj. Fra 6.-10. maj kan man hver dag mellem klokken 10 og 12 købe billetter på i Café Blicher. Billetsalg kan også ske via nettet senest 19. maj.

Yderligere information kan få ved at kontakte Harald Larsen på telefon 75 88 11 89.

Festivalarrangørerne har hvert år sørget for at have et større hovednavn, der kan være med til at trække gæster til. Andet år var det Jacob Haugaard. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce