Annonce
Vejle

Perfekt EM-slutrunde i Vejle - kun én ting manglede

Danmarks Sebastian Frederiksen (10) måtte overgive sig til Storbritanniens Jim Roberts i EM-finalen. Skuffelsen over nederlaget kunne dog ikke overskygge den danske profils glæde over holdets direkte kvalifikation til PL i Tokyo næste år. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Danmark var halvanden periode fra at vinde EM-guld i Spektrum, hvor alle roste rammerne og publikums opbakning.

Vejle: I en kogende Spektrum spillede Danmark søndag eftermiddag lige op mod storfavoritterne fra Storbritannien ved EM-finalen i kørestolsrugby - men kun i to en halv periode.

Mod slutningen af tredje periode steg antallet af danske fejl, og det udnyttede briterne kynisk. Pludselig var briterne foran med seks mål efter tredje periode, og det forspring formåede danskerne ikke at indhente i fjerde og sidste periode.

Alligevel blev de hårdt kæmpende spillere hyldet med stående applaus i finalens sidste minut, inden briterne kunne række hænderne i vejret som fortjente EM-vindere med en sejr på 55-45.

Annonce

I morges skulle jeg lige tjekke, at det ikke var noget, jeg havde drømt. For det er aldrig lykkedes tidligere for Danmark, men nu har vi endelig kvalificeret os til PL og skal til Tokyo næste år.

Sebastian Frederiksen, dansk profil

Troede det var en drøm

Nederlaget kunne langt fra ødelægge humøret hos danskerne, hverken blandt spillerne eller hos ledelsen i Parasport Danmark,der sammen med Sport Event Danmark og Vejle Kommune står bag slutrunden.

- Selvfølgelig er vi skuffede, når vi lige har tabt en EM-finale. Men det helt store mål nåede vi i går, da vi slog Frankrig og kom i finalen. I morges skulle jeg lige tjekke, at det ikke var noget, jeg havde drømt. For det er aldrig lykkedes tidligere for Danmark, men nu har vi endelig kvalificeret os til de paralympiske lege og skal til Tokyo næste år, fortalte en træt, men tilfreds Sebastian Frederiksen.

Han var en af de danske profiler i finalen mod briterne, som Danmark også havde tabt til i den indledende pulje. Torsdag var målforskellen 18, så der var dansk fremgang på finaledagen, hvor opbakningen i hallen var med til at løfte danskernes spil.

Kunne ikke skrives bedre

- Det har været flyvende at spille her i hallen. Der har været en kæmpe stemning, så vi ikke har kunnet høre noget på banen. Men det har været lækkert, og vi har virkelig fået opbakning fra vejlenserne, så en kæmpe tak til dem, sagde Sebastian Frederiksen, inden han sammen med holdkammeraterne fik hængt sølvmedaljerne om halsen.

Kun få tilskuere havde forladt Spektrum, da præmieoverrækkelsen begyndte, og blandt tilhørerne var Parasport Danmarks sportschef Michael Møllgaard.

Trods den missede guldmedalje glædede han sig over det sportslige resultat af slutrunden.

- Vi har kvalificeret os til de paralympiske lege for første gang, og vi gjorde det i en propfyldt arena. Det er smukt, og det kunne næsten ikke være skrevet bedre. Her i finalen døde spillerne med hjulene på, havde jeg nær sagt. Vi var med i to en halv periode, og vi kan skimte briterne. Det giver noget tro på tingene, sagde sportschefen.

Sådan forløb finalen

1. periode: 14-14.

Efter 12 sekunder scorede Danmark finalens første mål, og seks sekunder efter havde Storbritanien udlignet. Herefter gik det slag i slag i en helt lige periode.

2. periode: 29-27 til Storbritannien.

Briterne spillede også anden periode stort set uden fejl, mens danskerne fortsat fulgte med i et højt tempo.

3. periode: 44-28 til Storbritannien.

Danskerne var tæt på at indhende briterne, da to hurtige fejl i anden halvdel af perioden gav to hurtige britiske scoringer, og forspringet blev yderligere forøget.

4. periode: Slutresultat 55-45 til GB.

Danskerne troede ikke længere på, at de kunne hente briterne, selvom fjerde periode igen blev mere lige end den afgørende tredje periode. Fortjent guld til Storbritannien.

Bedste slutrunde nogensinde

Han havde også kun ros tilovers for arrangørerne, de mange frivillige og samarbejdspartneren Vejle Kommune, for hvem slutrunden blev den foreløbige kulmination på Parasportsåret, som 2019 er udpeget til lokalt.

- Jeg hører IWRF (International Wheelchair Rugby Federation, red.) sige, at det har været den bedste slutrunde nogensinde, og jeg har talt med spillere og trænere fra flere lande, som siger det samme. Jeg tror, det er lykkedes, fordi vi rammer noget i tiden, og så er sporten bare underholdende, sagde Michael Møllgaard.

Spektrum i DGI Huset var fyldt til sidste plads, da Storbritanien og Danmark tørnede sammen i EM-finalen i kørestolsrugby søndag. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Farvel til et stykke dansk industrihistorie: Kommunens største virksomhed skifter navnet ud efter 140 år

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];