Annonce
Hedensted

Personale indkaldt til møde på Møgelkær: Fængslet lukker inden årets udgang

Møgelkær tæller omtrent 130 ansatte. Foto: Michael Svenningsen

Statsfængslet Møgelkær bliver i Kriminalforsorgens regi og vil kunne tages i brug, hvis behovet opstår.

Møgelkær: Kriminalforsorgen har bekræftet, at Statsfængslet Møgelkær lukker.

Det sker inden årets udgang. Fængslet bliver dog i Kriminalforsorgens regi og bliver taget i brug igen, hvis behovet opstår.

Det fortæller områdedirektør Una Jensen, der gav medarbejderne beskeden i dag ved middagstid.

Som Folkebladet har skrevet tidligere på dagen, blev personalet på Statsfængslet Møgelkær fredag indkaldt til et møde om fængslets fremtid.

Dansk Folkepartis lokale folketingsmedlem Hans Kristian Skibby var først til at fortælle, hvad mødet ville dreje sig om.

- Man er åbenbart enige om, at Møgelkær skal lukkes. Det skal dog være på standby, så det kan bruges igen. Jeg blev orienteret om det i går formiddags på et gruppemøde, sagde han til Folkebladet.

Annonce

Vil være i dvale

Det er tanken, at fængslet bliver i Kriminalforsorgens regi, og at det holdes ved lige, så det altså kan tages i brug, hvis behovet opstår, fortalte Hans Kristian Skibby.

Men udgangspunktet er, at fængslet vil være ubemandet og uden indsatte.

Hans Kristian Skibby er ikke tilhænger af beslutningen, selvom hans parti er en del af den.

- Det er helt forkert, at man gør det. Møgelkær er Hedensted Kommunes eneste statslige arbejdsplads. Det stritter fuldstændig imod ønsket om at sikre arbejdspladser i landdistrikterne, sagde Hans Kristian Skibby.

Beslutningen er truffet ud fra et ønske om at effektivisere og tilpasse fængselskapaciteten, hvilket Kriminalforsorgens flerårsaftale lægger op til. Den blev vedtaget tidligere på året af Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Vær aktiv i den 3. alder

Annonce