Annonce
Egtved

Piger glædede ældre på plejecenter med gækkebreve og påskeblomster

Ditte Ørskov Frederiksen, Julie Vestergaard Horsted og Ida Hansen fremstillede en række gækkebreve, som mandag blev afleveret til Meta Mariehjemmet, hvor de forhåbentlig gjorde glæde for beboerne. Privatfoto
Julie Vestergaard Horsted, Ida Hansen og Ditte Ørskov Frederiksen ville gerne gøre noget for bringe lidt glæde hos nogle af de ældre på plejecenter. Derfor kunne de mandag aflevere en stak gækkebreve og en masse forårsblomster hos dem.
Annonce

Ny Nørup: Selvom coronakrisen på mange måder gennemsyrer Danmark i øjeblikket, viser små lyspunkter sig gang på gang. Forskellige folk forsøger på hver deres måder at vise bare en lille gestus for at glæde andre, der kan have det svært lige nu.

Sådan en gestus ønskede Julie Vestergaard Horsted, Ida Hansen og Ditte Ørskov Frederiksen at vise. Derfor afleverede de mandag godt 20 gækkebreve foruden en masse forårsblomster til beboerne på Meta Mariehjemmet i Gadbjerg.

- Der sker ikke så meget på plejecentrene lige nu, som normalt. Derfor håber vi, at gækkebrevene og blomsterne kan give lidt glæde over, at der er nogen, der har tænkt på dem, fortæller Julie Vestergaard Horsted.

Der sker ikke så meget på plejecentrene lige nu som normalt. Derfor håber vi, at gækkebrevene og blomsterne kan give lidt glæde over, at der er nogen, der har tænkt på dem.

Julie Vestergaard Horsted

Annonce

Generationer på tværs

De tre piger arbejdede sidste år sammen på et skoleprojekt "Generationer på tværs" på Firehøjeskolen i Ny Nørup. Et projekt, der handlede om at skabe en portal, hvor plejecentre, skoler og børnehaver let kan komme i kontakt med hinanden og arrangere aktiviteter på tværs. De deltog blandt andet ved DM i entreprenørskab og vandt senere en entreprenørkonkurrence med projektet.

I øjeblikket ligger projektet lidt i dvale, da de tre piger er elever på hver deres efterskole.

- Jeg fik fjernundervisning hjemme, blandt andet i et valgfag, der handlede om, hvordan man kan glæde sine bedsteforældre i de her dage, hvor vi ikke kan mødes med dem. Det fik mig til at tænke på projektet og på, at vi måske skulle forsøge at finde en måde at gøre noget for beboerne på plejehjemmene, forklarer hun.

De to andre piger var hurtigt med på idéen.

- Vi havde lidt alle tre stået med følelsen af, at der ikke var noget, vi kunne gøre - men der var da stadig noget, vi kunne gøre, siger Julie Vestergaard Horsted.

Annonce

Påskehilsner

De har tidligere i deres projektarbejde samarbejdet med Meta Mariehjemmet i Gadbjerg, så det var helt naturligt for dem at tage kontakt til plejecentrets leder for at høre, om de på plejehjemmet ønskede at tage imod en stak gækkebreve.

- Det er jo lige ved at være påske, så vi syntes, det passede så fint med gækkebreve, fortæller hun.

Derfor måtte de i gang med papir og sakse for at fremstille en masse flotte påskehilsner.

- Det havde været fantastisk, hvis vi kunne have fået en flok børnehavebørn til at klippe gækkebrevene - det ville passe så godt i forhold til vores projekt. Men det kunne vi ikke rent logistisk lige overskue, da vi ikke bare kunne kontakte en børnehave og arrangere noget, og vi havde en relativt kort tidsfrist. Så vi måtte selv i gang, fortæller Julie Vestergaard Horsted.

Udover gækkebrevene fik de tre også lavet en aftale med blomsterhandleren Pilgaardens Grøftekan i Gadbjerg om at donere nogle forårsblomster, der kan give lidt frisk kulør hos beboerne på plejecentret.

- Vi håber, at vores hilsen vil give et smil hos beboerne - og måske også personalet, siger Julie Vestergaard Horsted og fortæller, at når efterskoleåret slutter, så har de tre piger et stort ønske om at arbejde videre på projekt "Generationer på tværs".

Pigerne måtte naturligvis ikke komme ind på plejecentret, men lederen modtog med glæde gækkebrevene og blomsterne udenfor og kunne efterfølgende dele dem rundt til de ældre. Privatfoto
Gækkebrevene vakte stor glæde hos beboerne. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Annonce