Annonce
Egtved

Piger sluttede blandt de otte bedste til DM i entreprenørskab

Ditte Ørskov Frederiksen (tv.), Ida Hansen og Julie Vestergaard Horsted (th.) synes, det har været en stor oplevelse at deltage i DM i entreprenørskab og er glade for en placering blandt de otte bedste grupper på landsplan. Privatfoto
Tre piger fra Firehøjeskolen deltog tirsdag i finalen i danmarksmesterskabet i entreprenørskab. Selvom de ikke vandt og sikrede sig nogle penge, håber de stadig på at realisere deres idé.
Annonce

Ny Nørup: De vidste godt, at konkurrencen ville være stærk, da de tirsdag mødte op på Koldinghus, hvor finalen i DM i entreprenørskab skulle afholdes. De tre piger fra Firehøjeskolen, Ida Hansen, Julie Vestergaard Horsted og Ditte Ørskov Frederiksen, har siden november sidste år arbejdet på et projekt; en hjemmeside, hvor plejecentre, skoler og børnehaver overskueligt og enkelt kan skabe kontakt og arrangere aktiviteter på tværs.

Det startede som et skoleprojekt i valgfaget innovation, men pigerne er blevet så optagede af projektet, at selvom valgfaget er slut, arbejder de stadig videre med det i deres fritid. I januar sikrede de sig en plads i finalen i danmarksmesterskabet i entreprenørskab, som blev afviklet tirsdag.

- Det gik rigtig godt. Vi vandt desværre ikke, men vi opnåede en placering som nummer to i vores kategori. Alle dommerne kom også kun med rosende ord om vores projekt. Så det har været en rigtig god oplevelse, fortæller Julie Vestergaard Horsted.

Annonce

Arbejder videre med projektet

I alt havde 24 grupper, fordelt på seks kategorier, kvalificeret sig til finalen.

- Vi er rigtig glade for overhovedet at være blandt de 24 finalister, når vi ved, at der startede med at være 364 grupper stillet op. Men vi ville da selvfølgelig ønske, at vi havde vundet nogle penge, siger hun.

Selvom det ikke blev til en pengegevinst, som kan finansiere en realisering af projektet, er de tre piger klar på at arbejde videre med det.

- Vi er netop startet i et forløb for junioriværksættere i Spinderihallerne, hvor vi kan få hjælp til at arbejde videre med vores idé. Desuden har vi tilmeldt os og er blevet udtaget til Spir CPH, hvor man kan komme og pitche sin idé og måske få økonomisk støtte derigennem. Vi tror på vores idé og vil rigtig gerne se, om vi kan få den realiseret, lyder det fra Julie Vestergaard Horsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce