Annonce
Vejle

Plads til 120 børn: Vejle får ny daginstitution til 24 millioner

Formanden for Vejle Byråds børne- og familieudvalg, Torben Elsig-Pedersen (R), glæder sig over, at der nu kan komme skub i planlægningen af den nye daginstitution i Tirsbæk Bakker. Arkivfoto: Mette Mørk

Vejle Kommunes børne- og familieudvalg har frigivet 24 millioner til en ny daginstitution, der skal tage presset af de eksisterende institutioner i Bredballe-området.

Vejle: For det voksende antal boligejere i Bredballe var der i sidste uge godt nyt at hente i Vejle Byråds børne- og familieudvalg. Her blev der nemlig frigivet en anlægsbevilling til den daginstitution, som udspringer af kommunens helhedsplan fra 2009 for Tirsbæk Bakker.

Anlægsbevillingen lyder på 24 millioner kroner, og ifølge formanden for børne- og familieudvalget, Torben Elsig-Pedersen (R), bliver byggeriet en vigtig del af lokalområdet.

- Vi har arbejdet på det et stykke tid, og derfor er det glædeligt, at vi kan få realiseret og intensiveret et vigtigt projekt i et nybyggerområde, siger han.

Planen er, at daginstitutionen skal bygges i samarbejde med samme entreprenør, der har hele udstykningen af Tirsbæk Bakker.

Der var ikke nogen politisk uenighed, men enstemmig opbakning til det her, for der er pres på institutionerne i Bredballe-området og derfor også i Tirsbæk Bakker.

Torben Elsig-Pedersen (R), formand for børne- og familieudvalget

Enstemmig opbakning

Når den kommende daginstitution i Tirsbæk Bakker står færdig, bliver Vejle Kommune ejere af den del af bygningen, der skal fungere som institution.

- Entreprenøren bygger med afsæt i de definitioner, vi har fastlagt i forhold til, hvordan vi gerne vil drive dagsinstitution, og hvad sådan en skal indeholde. Vi gør det sammen, så bygningen på sigt kan bygges sammen med et fælleshus, der kan supplere området, siger Torben Elsig-Pedersen.

Han fortæller, at man regner med, at daginstitutionen skal kunne huse 120 børn.

- Der var ikke nogen politisk uenighed, men enstemmig opbakning til det her, for der er pres på institutionerne i Bredballe-området og derfor også i Tirsbæk Bakker, siger Torben Elsig-Pedersen.

Projektet er en del af budgetforliget fra 2018, og der var på forhånd afsat 10.000 kvadratmeter til byggeriet i helhedsplanen for området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle Madfest kom godt fra start: Men der var nærmest for mange smagsprøver

Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Annonce