Annonce
Børkop

Plan om 105 nye boliger: Landsby kan blive halvanden gang større end i dag

Dette område af Skærup skal udstykkes, hvis det står til en privat bygherre. Illustration: Vejle Kommune
En privat bygherre vil udstykke en stor grund i Skærup, hvilket kan betyde, at der kan blive bygget enten 50 parcelhuse eller 105 nye rækkehuse.

Skærup: Det er ikke hverdagskost, at der komme nye udstykninger i Skærup, men en privat bygherrer har ansøgt Vejle Kommune om at lave et lokalplansforslag, så der kan blive åbnet for en ny udstykning i Skærup.

Og der bliver tale et markant sted i byen, nemlig mellem Søndermarksvej og Fredericiavej.

Arealet, som er på 6,5 hektarer, anvendes i dag til landbrugsjord, og området er omfattet af en boligramme i kommuneplanen.

Fra Vejle Kommunes side forventes det, at lokalplanen vil kunne give mulighed for op til henholdsvis 50 åben-lav boliger, altså parcelhuse, eller 105 tæt-lav boliger, som eksempelvis rækkehuse.

Der bor 525 indbyggere i Skærup, så der er tale om noget af en potentiel udvidelse af byens indbyggerantal.

Regnvandsbassin og støjvold

Uanset om bygherrer vælger åben-lav boliger eller tæt-lav boliger, er der lagt op til, at der skal være et rekreativt hjørne, og der lægges op til, at det vil ske i form af blandt andet en lille regnvandsbassin i det ene hjørne.

Vejadgangen ind til nye boligområde skal ske fra Søndermarksvej, og da udstykningen ligeledes ligger ud mod Fredericiavej, som er en trafikeret hovedvej, lægger Vejle Kommune op til, at der skal laves en støjvold ud mod Fredericiavej.

Teknisk udvalg har på det seneste møde sagt god for, at der nu udarbejdes en lokalplan, og når den ligger klar, skal den i offentlig høring i fire uger.

Når og hvis lokalplanen falder på plads, er det op til teknisk udvalg at give den endelige godkendelse.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

112 For abonnenter

Med på lastbil-razzia: Dækkede massivt overlæs med gummiklods og cykelslange - to uger efter alvorlig ulykke

Annonce