Annonce
Fredericia

Planer om ny stor blomsterkonkurrence i Fredericia: Deltagere står på stilke

I lighed med i 2006, 2007 og 2008 er der planer om en ny omgang 6. Juli Cup i Fredericia op til 5. og 6. julifestlighederne i 2021. Deltagere fra flere lande skal dyste i blomsterkunst og landart på en del af Fredericia Vold. I 2008 arbejdede floristerne også volden (billedet). Arkivfoto: Thomas Kvist Christiansen
I lighed med tre år i 00'erne skal blomsterkunstnere fra flere lande dyste i deres kunnen i Fredericia til sommer. Og de er sultne.

Fredericia: Fredericia Kommune, den lokale præmievindende florist og blomsterhandler, Lene Møller Christiansen, Iris Blomster, og kommunikationsmanden, Thomas Kvist Christiansen, Fredericia, går sammen om en ny international kappestrid.

- Nogle af verdens skrappeste florister og landart-kunstnere besøger Fredericia. I tre dage skal de alle dyste om at lave det flotteste kunstværk på byens voldareal - udelukkende ved at bruge de materialer (blomster, planter, buske og grene), som er tilgængelige i naturen på denne tid af året.

Det oplyser de tre i en pressemeddelelse om en ny omgang 6. Juli Cup fra 1. til 4. juli 2021 - såfremt corona-restriktionerne tillader det.

Annonce

Den internationale landart-konkurrence skal være en kreativ og kunstnerisk optakt til de årlige historiske mindedage 5. og 6. juli, hvor byen markerer 172-års dagen for det sejrrige udfald fra Fredericia i 1849, skriver de:

- Fra den 1. juli og tre dage frem vil omkring 18-20 blomsterkunstnere arbejde på den del af voldterrænnet, der ligger efter Den Hvide Bro og til DSB's mindelund på den anden side af Prangervej.

De står allerede på stilke

- Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at konkurrencen bliver en succes. Havde det ikke været for den aktuelle covid-19-pandemi, der jo besværliggør flyrejser, havde vi allerede nu haft et stort antal deltager, der var klar til at rejse til byen, fortæller blomsterhandler Lene Møller Christiansen:

- Mange har talt om konkurrencerne dengang i 2006-2008 og har blot ventet på, at den blev genoptaget.

- Formentlig vil vi i år kunne præsentere 10 hold med deltagere fra Skandinavien. lyder det fra floristen, der selv har vundet mange konkurrencer.

Annonce

Nu med finte:

Blomster og planter har som bekendt altid spillet en vigtig rolle under 6. juli fester i Fredericia. Som dekorationer og hæder på grave og mindesmærker og til pynt under begivenheden.


Nogle af verdens skrappeste florister og landart-kunstnere besøger Fredericia. I tre dage skal de alle dyste om at lave det flotteste kunstværk på byens voldareal - udelukkende ved at bruge de materialer (blomster, planter, buske og grene), som er tilgængelige i naturen.


- Når konkurrencen nu genoptages, ønsker Fredericia Kommune at sætte et ekstraordinært fokus på den truede biodiversitet, forklarer kommunen, Lene Møller Christiansen og Thomas Kvist Christiansen, fra Kvist Kommunikation:

- Mange dyre- og plantearter på jorden er allerede uddøde, og flere arter er i fare for at uddø. Det skyldes, at dyr og planter har sværere ved at finde egnede levesteder de steder, hvor vi mennesker bygger, dyrker jorden eller bor.

- For at bremse denne udvikling skal vi passe godt på naturen og sikre, at der er plads til mange forskellige arter. Fredericia Kommune ønsker med denne landart-konkurrence at sætte fokus på biodiversiteten.

Husker du konkurrencerne i 00'erne?

Det er ikke første gang, internationale blomsterkunstnere besøger Fredericia for at dyste.

Fra 2006 til 2008 var Fredericia vært for den internationale 6. Juli Cup, hvor florister i tre dage konkurrerede om at lave de flotteste blomsterværker - både på Rådhuspladsen og på voldterrænnet.

Konkurrencen var en del af en stor kommunal indsats for at skabe flere aktiviteter omkring de årlige mindedage 5. og 6. juli.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Nyt system skal forhindre, at lastbilerne kiler sig fast under Højbanen: Nu frygter Ingelise og Robin, at deres vej bliver ekstra hårdt ramt

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

1400 hemmelige adresser kan være i omløb: Vejle Kommune mistede USB-stik med 92.425 borgeres oplysninger på valgdagen

Vejle For abonnenter

Så skete det igen: Vejle Kommune kan ikke undskylde sig ud af katastrofalt databrud over for 92.425 borgere

Vejle

Trods kritiske røster på Facebook: DGI Huset holder fast i sangaften for 1100 gæster torsdag

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Søren Brostrøm: Man bør overveje at lukke nattelivet

VEJLE For abonnenter

Delux Pizza & Kebab i Å-Centret er lukket: Nu kommer der et nyt spisested, og det er for de lækkersultne

Fredericia

Slut med at rejse langt efter coronavaccine: Fem lægehuse i Fredericia står klar med kanylerne

Vejle Boldklub

Peter Sørensens kritik anerkendes: Der er problemer med den nye kunstgræsbane i VB Parken, og de skal løses

Sundhedsministeren er smittet med corona

Hedensted

Nyt lægehus på vej i Hedensted: 2400 borgere reddet fra at skulle vælge læge uden for byen

forside For abonnenter

Det går op og det går ned - få overblikket: Her er ugens regnskaber fra Vejle Kommune

BØRKOP

Se video: Pludselig lød der et brag - kæmpe uheld med sodavand blev delt med en million på Instagram

Annonce