Annonce
Børkop

Planer om nybyggeri ved vandmøllen skaber bekymring - hvad mener du?

Det er her, indenfor de gule streger, at to forskellige bygherrer gerne vil bygge i alt 140 boliger. Illustration: Vejle Kommune
Børkop Lokalråd byder i næste uge på borgermøde i Børkop. På programmet er tre emner, og vi sætter i dagene op til fokus på alle tre emner og byder op til debat. Vi lægger ud med planerne om byggeri af cirka 140 boliger nær Børkop Vandmølle.
Annonce

Børkop: Der bygges meget i Børkop-området i disse år, og næste skud på stammen kan blive byggeriet af cirka 140 boliger nær Børkop Vandmølle.

Det er i hvert fald et ønske fra to bygherrer, der har bedt Vejle Kommune om at lave en lokalplan for området, der vil åbne op for byggeriet af 120 rækkehuse samt cirka 20 parcelhuse.

Planerne er i deres vorden

  • Planerne om byggeri af boliger langs Brøndsted Møllevej og Elbækvej er stadig i deres yderste vorden.
  • Bygherrerne har bedt kommunen om at lave et forslag til lokalplan, der åbner op for muligheden for byggeri. Det arbejde har kommunens forvaltning pligt til.
  • Derefter er det op til politikerne at vurdere, om det er en idé, de finder god eller dårlig. Undervejs skal borgerne og andre interessenter høres. Det sker i en høringsfase.

De skal efter planen bygges ved Elbækvej i det område, hvor vejen fører ned mod vandmøllen, samt langs med Brøndsted Møllevej.

Men hvad tænker borgerne om det? Og hvor hvor langt er man i den politiske behandling af sagen, hvad er tidshorisonten og hvad med konsekvenserne af byggeriet i forhold til byvisionen, der er Naturbyen?

De spørgsmål vil Børkop Lokalråd søge at give svar på, når der torsdag 29. oktober er borgermøde i Børkop.


Det er Børkops hjerte, og det er der, man går ture og kommer tæt på den smukke natur.

Bjarne Andersen, formand for Børkop Lokalråd


- Vi har i lokalrådet fået rigtig mange henvendelser om planerne om at bygge i Den Grønne Kile nær vandmøllen. Det er noget, som skaber en meget stor bekymring, for det grønne område er et meget vigtigt område for folk. Det er Børkops hjerte, og det er der, man går ture og kommer tæt på den smukke natur. Og mange har også minder fra det område, for de har benyttet det hele deres liv til forskellige formål, siger Bjarne Andersen, der er formand for Børkop Lokalråd.

Annonce

Lokalrådets anbefaling

Han forklarer videre, at lokalrådet ikke selv anbefaler byggeriet af to grunde.

Dels mener lokalrådet, at nybyggeri bør ske i Gauerslund, ganske som politikerne selv har lagt op til. Dels vil byggeriet gøre det vanskeligere at bevare den grønne kile  og de muligheder, som den frodige området giver.

Den grønne kile er til debat ved det kommende borgermøde. Foto: Jørgen Flindt

- Lokalrådet anbefaler, at området ikke bliver til et boligområde. Der er en stor herlighedsværdi i den grønne kile. Her er natursmukt, historisk med vandmøllerne, og her er gode muligheder for at udvikle det til et område, som er til gavn for alle.

Annonce

Deltag i debat

Men hvad tænker du?

Vi vil gerne opfordre til en debat om planerne om nybyggeriet. Er det godt eller skidt? Er det udvikling eller afvikling? Hvilke tanker gør du dig om planerne?

Giv din mening med, enten på Facebook eller via en mail - jofli@vafo.dk. Man kan også deltage i en lille afstemning på vafo.dk

Vi samler løbende indtryk sammen fra jeres besvarelser, som efterfølgende også kan bruges ved borgermødet, hvor der kun er plads til 50 deltagere, grundet corona-restriktionerne.

Senere skriver vi om planerne med en stor trætrold samt Byg-bro i Børkop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Jesper hænger syv kilometer julebelysning op hvert år: Han giver et stjernegodt råd til vejlenserne

Annonce