x
Annonce
Vejle

Planer om nyt børnehjem lige i nærheden af Brummersvej

Der er håb for de børn på Brummersvej, som gerne vil blive boende i området og beholde de personer omkring sig, som de har været vant til. Fonden Vita planlægger at åbne noget nyt i nærheden. Foto: Søren Gylling
Alt tyder på at Fonden Vita har fundet et nyt sted at drive børne- og ungdomspension lige i nærheden af de nuværende faciliteter på Brummersvej 4.

Vejle: Fonden Vita har udset sig et sted lige i nærheden af Brummersvej 4.

Her er der planer om at drive et privat børnehjem i stil med det på Brummersvej, som lukker den 31. maj.

Lukningen sker fordi investeringsfirmaet Kirkbi har opkøbt bygningerne som et led i en fremtidig udvidelse af Privathospitalet Mølholm.

Direktøren for Fonden Vita, Bertil Mahs, bekræfter, at man har et særligt sted i fokus, som ligger meget tæt på Brummersvej. Mere vil han dog ikke afsløre på nuværende tidspunkt.

Annonce

Kendte omgivelser

Lederen af børne- og ungdomspension Brummersvej, Susanne Roed Von Qualen, fortæller, at hun er blevet tilbudt at fortsætte arbejdet på den nye adresse.

Hun håber, at så mange børn som muligt kan få lov at flytte med til det nye sted, som ligger så tæt på, at det vil være muligt for børnene at fortsætte deres hverdag på samme skole og i de samme institutioner.

De fleste af børnene på Brummersvej går på Mølholm Skole.

- Vi ved endnu ikke, hvor mange pladser der bliver, siger Susanne Roed Von Qualen og tilføjer, at hun derfor heller ikke ved, hvor mange fra det nuværende personale, der flytter med.

Planen er dog, at der kun skal ansættes i forvejen kendte medarbejdere.

- På den måde vil det være genkendeligt for de børn, der flytter med, lyder håbet.

Størstedelen af børnene på Brummersvej kommer fra Vejle Kommune, og det er også kommunen der afgør, hvor børnene skal flytte hen, når Brummersvej lukker.

- Jeg har bedt om at blive holdt tæt underrettet om, hvilke fremtidige løsninger kommunen har til de børn, der lige nu bor på Brummersvej, siger Alex Vejby Nielsen (S), der sidder i børne- og familieudvalget og desuden er den del af bestyrelsen for Fonden Brummersvej.

Alex Vejby Nielsen uddyber, at det er vigtigt, at der bliver taget godt hånd om børnene:

- Vi skal respektere, hvor de gerne vil være, og hvor de har deres netværk. Og strække os langt for, at der for dem hver især findes en god løsning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce