Annonce
Erhverv

Planer om udvidelse af industriområde: Det vil få to byer til at smelte - næsten - sammen

Der er måske mere industri på vej til Industrivej i Børkop. Ny lokalplan skal åbne for den mulighed. Illustration: Vejle Kommune
Der lægges op til at ændre i lokalplanen, så der kan etableres pladskrævende virksomheder i Børkop. Hvis det sker, smelter Børkop og Gårslev næsten sammen.

Børkop: Nye pladskrævende virksomheder kan være på vej til Børkop.

I hvert fald er teknisk forvaltning blevet bedt om at igangsætte en lokalplansændring, der vil give mulighed for, at der kan etableres flere større virksomheder langs Industrivej.

- Vi er blevet bedt om at igangsætte en lokalplansændring, og det arbejde begynder forvaltningen på nu. Det er det område af Børkop, hvor der er industri i forvejen, så det giver bedst mening, at det er der, man udvider, hvis der skal udvikling til, siger Gerda Haastrup Jørgensen (V), der er formand for teknisk udvalg.

Annonce

Det er det område af Børkop, hvor der er industri i forvejen, så det giver bedst mening, at det er der, man udvider, hvis der skal udvikling til.

Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand for teknisk udvalg.

Lokalplansændringen sker, ifølge Vejle Kommune, på baggrund af en række henvendelser om udvidelse og etablering af virksomheder på Industrivej. Og derfor vurderer forvaltningen, at der er behov for at udarbejde en ny lokalplan for erhvervsområdet langs den lange vej, som forbinder Børkop med afkørslen til motortrafikvejen ved Gårslev.

Kort sagt vil det betyde, at byskiltene vil komme til at stå et par hundrede meter fra hinanden.

Hvilke virksomheder, der er tale om, er det endnu ikke lykkes os at få svar på, men kommunen skriver selv, at "der ønskes en planlægningsmæssig mulighed for langs Industrivej i Børkop, at der kan etableres butikker med særlig pladskrævende varer, der for eksempel er motorkøretøjer, lystbåde, campingvogne, trailere, planter, havebrugsvarer, tømmer, byggematerialer, grus, sten- og betonvarer og møbler".

Knopskydning

Industriområdet er knopskudt af flere omgange, og derfor er der lige nu tre lokalplaner, der dækker området ind. Det er tanken, at der skal udarbejdes en stor og samlet lokalplan for området. Der skal ligeledes udarbejdes et tillæg til kommuneplanen.

Området langs Industrivej er ikke fuldt udbygget, og lokalplanen skal give mulighed for, at tungere virksomheder kan etablere sig i området, og at der kan etableres butikker med særligt pladskrævende varer.

Vejle Kommune har et ønske om at høre om forslag og idéer til den nye lokalplan. Det skal ske inden 22. november. Og det skal ske til teknisk forvaltning. Efter høringen vil der blive udarbejdet et kommuneplantillæg og lokalplan. Planerne vil blive sendt i offentlig høring, hvor der bliver mulighed for at komme med bemærkninger og indsigelser.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ødelagt pullert gav fri adgang for ulovlig trafik, og Gunhild følte, at hendes seng stod på en motorvej: Derfor tog det månedsvis at få det fikset

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Stephanie frygter, at hendes morfar sidder fast eller glider i pløret: Nu er der kommet nyt grus på den udskældte plads ved testcentret

Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Billund

20-årige Chris bygger rækkehuse sammen med sin far: De er i gang med at bygge 34 nye i Billund

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Erhverv

Derfor er Vejle-restauratør glad trods udsigten til nye stramninger:  'Det er et lille indgreb'

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Skoleelever hjemsendes fra og med 15. december

Vejle

Tirsdagens uhyggeligt høje smittetal er overgået: Smitten stiger med raketfart i flere vejlensiske sogne - og ét stort sogn står for hver 10. smittede

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Alarm 112

Sydøstjyllands Politi udpeger nattelivszoner i Vejle: Her må dømte ikke opholde sig i nattetimerne

Annonce