Annonce
Jelling

Playlab indviet: Friskole har givet gavekort på 159 børn

Playlab på UCL i Jelling blev indviet fredag eftermiddag. Tre studerende fik æren af at klippe snoren over, da Playlab først og fremmest er skabt for de studerende. Foto: Anders Kynde
Fredag eftermiddag indviede studerende og undervisere et såkaldt Playlab på UCL i Jelling. Målet er at skabe mere leg i læringen, så de kommende lærere og pædagoger bedre kan blive klædt til deres fremtidige arbejde.
Annonce

Jelling: Et laboratorium til eksperimenter med legende læring for undervisere og studerende på lærer- og pædagoguddannelserne.

Sådan beskrives det nye Playlab, der netop er indviet på byens seminarium - også kendt som UCL Jelling.

Playlab'et er placeret lidt midt i Campus Jelling og består blandt andet af et nyrenoveret lokale, et mini-amfiteater, særlige transportable møbler, og inspirerende udefaciliteter. Generelt er der blevet et mere kreativt og moderne arbejdsmiljø. Det betyder også, at der hverken er borde, stole, projektorer eller andre traditionelle elementer, man kender fra klassiske undervisningslokaler.

Vi kan se, at det legende element forsvinder gradvist gennem årene. Derfor har vi lavet dette Playlab, så fremtidens lærere og pædagoger bedre kan få legen til at blive en del af læringen.

Jesper Zimmer Wrang, projektleder

Annonce

Bedre rammer motiverer til leg

Formålet er at fremme en legende tilgang til læring på uddannelserne og dermed på sigt hos børnene i de danske daginstitutioner og skoler. Det fortæller projektleder Jesper Zimmer Wrang.

- Vi kan se, at det legende element forsvinder gradvist gennem årene. Jo ældre man bliver i undervisningssystemet, jo mindre leg er der. Særligt på de videregående uddannelser er det legende element forsvundet. Derfor har vi lavet dette Playlab, så fremtidens lærere og pædagoger bedre kan få legen til at blive en del af læringen, forklarer Jesper Zimmer Wrang.

Det nye Playlab er først og fremmest oprettet for de studerendes skyld.

- Vi håber, de nye faciliteter kan få legen ind i uddannelsen og inspirere de studerende til at lege og eksperimentere med idéer. Det kunne de i princippet allerede, men med de nye og bedre rammer er det nemmere at motivere dem, siger han.

Uddannelseschef på UCL i Jelling, Annette Falk, glæder sig også over de nye faciliteter.

- Vores Playlab er helt unikt med sin centrale placering lige midt i vores campus og den direkte adgang til det inspirerende og smukke monumentområde ved Jellingstenene. Det har krævet noget ombygning i der gamle byggeri, men er det hele værd, siger Annette Falk.

Annonce

Gavekort på 159 børn

Blandt de fremmødte til åbningsreceptionen er også Brian Salomonsen. Han er skoleleder på Jelling Friskole, som ligger lige ved siden af seminariet.

- Jeg har givet seminariet et gavekort på 159 børn, som forhåbentlig kan indgå på en eller anden måde i projektet. Vi har i forvejen et godt samarbejde, men jeg ser også frem til at se, hvordan Playlab kommer til at få gavn for den undervisning, som eleverne på Jelling Friskole modtager, siger Brian Salomonsen.

Projekt Playful Learning

  • Projektet understøttes af LEGO Fonden med 57 millioner kroner over fem år samt 25 millioner kroner til følgeforskning.
  • Der åbnes Playlabs på alle seks danske professionshøjskoler. Professionshøjskolerne står selv for at designe og indrette Playlabs.
  • UCL har etableret PlayLabs i både Odense og Jelling.
  • Der er seks lokale ambassadører og en projektleder på hver professionshøjskole, som står for at designe og indrette Playlabs samt at kompetenceudviklende projektforløb for underviserne.

Kilde: UCL

I et lokale er indrettet et mini-amfiteater, som kan bruges til mange ting, heriblandt spille musik. Foto: Anders Kynde
Uddannelseschef på UCL, Annette Falk, ser det nye Playlab som en stærk markør af en uddannelsesdidaktik i bevægelse. Foto: Anders Kynde
De nye faciliteter blev fejret af taler og musik. Foto: Anders Kynde
Kreativiteten fremmes på UCL i Jelling. Foto: Anders Kynde
En lejlighedssang var skrevet til åbningsreceptionen. Foto: Anders Kynde
Jesper Zimmer Wrang er projektleder på det nye projekt, som blandt andet omhandler Playlab. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce