Annonce
Hedensted

Plejecenter renoveret for en halv mio.: Nu kan de ældre holde varmen

For et år siden kunne den dengang 99-årige beboer Niels Jensen klippe snoren til Løsning Plejecenters nyanlagte have. Nu er der også kommet styr på varmen på centret. Arkivfoto

Flere udvidelser af Løsning Plejecenter har givet bøvl med varmesystemet. Det er nu løst efter en omfattende energirenovering.

Løsning: Selvom vi er godt inde i årets første vintermåned, så behøver beboerne på Løsning Plejecenter i år ikke at frygte for kulden.

De ældre har tidligere haft problemer med at holde varmen i de kolde måneder, men nu er der taget hånd om problemet.

Hedensted Kommune har lavet en omfattende energirenovering af plejecentret, der dels har resulteret i en varmebesparelse på 45 procent, dels har givet borgerne varme om fødderne igen.

Der er blandt andet blevet iværksat efterisolering, varmestyring, optimering af ventilation og isolering ved lyskasser. En indsats, der har kostet kommunen ca. en halv mio. kr., men som til gengæld giver plejecentret en årlig besparelse på 165.000 kr.

Områdeleder Birthe Thorborg Larsen glæder sig over forbedringerne.

- Vi ville jo egentlig bare have nok varme til vores bygning, men det, at vi på lidt længere sigt kan spare penge på driften, gør os endnu mere tilfredse med projektet, siger hun i en pressemeddelelse.

Annonce

Flere udvidelser

Når problemet i det hele taget er opstået på Løsning Plejecenter, er det fordi, centret er blevet udvidet flere gange, og det har medført, at varmesystemet er blevet utilstrækkeligt.

Samtidig har Løsning Fjernvarme haft problemer med kapaciteten i rørerne.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem fjernvarmen, kommunen og Østjysk Boligselskab, og i Løsning Fjernvarme glæder man sig også over, at der er fundet en løsning.

- Strækningen ned over Sneppevej og til Haremarksvej har de seneste år voldt os store problemer, og indsatsen på plejecentret har givet os ro til at finde ud af, hvad der præcist kan og skal rettes, siger Esben Iversen, driftsleder på Løsning Fjernvarme.

Besparelsen på varmen på Løsning PLejecenter svarer til, hvad 14 gennemsnitsfamilier bruger i fjernvarme om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Annonce