Annonce
Ikast-Brande

Plejecenter vil skabe kunstig dyrepark

Tovholdergruppen på Østervang - fra venstre Ulla Schaarup, Lene Arved Nielsen og Marianne Rasmussen - glæder sig til at komme i gang med Generations-stien og det utraditionelle "dyrepark-projekt" på plejecentret. Foto: Peter Hald
Som et led i projekt Generations-stien vil plejecenter Østervang i Klovborg anskaffe sig en besætning af glasfiberdyr i naturlig størrelse.

Klovborg: Om alt går vel, så kan plejecentret Østervang i Klovborg få en mindre besætning af landbrugs-dyr i løbet af foråret - køer, heste, får, grise og høns.

Dog ikke levende dyr. Derimod vil Østervang skabe en lille dyrepark bestående af dyr i naturlig størrelse, men udført i glasfiber. Til glæde for beboere, pårørende og også børn fra lokalområdet.

Tanken er, at glasfiber-dyrene skal placeres på græsplænen foran Østervang. Plænen bliver alligevel ikke rigtig brugt til noget og kan med fordel omdannes til et muntert legeområde, fortæller Østervangs leder Lene Arved Nielsen.

Annonce

"Dyreparken" på Østervang skal være et led i det kommende Klovborg-projekt kaldet Generations-stien. Det bliver et omfattende projekt, hvor flere foreninger og institutioner fra Klovborg er involveret - blandt andet friskolen, Klovborg Ungdoms Forening (KUF), FDF, lokal- og udviklingsrådet og flere andre.

Stien bliver markeret med "stoppe-steder", hvor der placeres sjove ting på en rute gennem byen, der kan få folk til at stoppe op og mødes og få en god snak. Meget gerne på tværs af generationer. Deraf navnet Generations-stien.

Og bondegårds-dyrene på Østervang kan således blive et af stoppene på Generations-stien.

Demensvenlig by

Ideen om stien er udsprunget af debatten om Klovborg som demensvenlig by, og det har udgangspunkt i en afdeling på Østervang, hvor man i de seneste år har oprettet et specialiseret tilbud for demente.

Og netop demente kan få stor glæde af det projekt, der nu er i støbeskeen.

- Vi har mange gamle landmænd på Østervang, og for dem kan det blive en stor oplevelse at se de livagtige bondegårds-dyr og ikke mindst opleve besøgende børn lege med dem. Glasfiberdyrene laves, så børn kan kravle på dem, så på den måde bliver det en tilgængelig legeplads, forklarer Lene Arved Nielsen.


Glasfiberdyrene laves, så børn kan kravle på dem.

Lene Arved Nielsen


Bondegårds-dyrene kan også være med til at motivere flere af beboerne til at komme udenfor, tilføjer hun.

Annonce

Penge fra fond

Et afgørende startskud på Østervangs usædvanlige projekt vil være at søge penge fra Realdanias fond Underværker

Formålet med Underværker er netop at støtte denne type projekter til gavn for lokalsamfund.

Kampagnen har landet over hjulpet mere end 280 ildsjæleprojekter fra idé til realisering - gennem økonomisk støtte, faglig sparring og videndeling med andre ildsjæle.

Der er ansøgningsfrist den 20. april, og for at komme i betragtning, skal initiativtagerne bag et projekt samle mindst 500 stemmer på den særlig hjemmeside undervaerker.dk. Derefter skal projektet bedømmes af en jury.

Tovholdere for Østervangs projekt er ud over Lene Arved Nielsen også ergoterapeut Marianne Rasmussen og social- og sundhedsassistent Ulla Schaarup. De har allerede haft et møde med et firma, der kan være med til at levere glasfiber-dyrene, og nu skal de og flere andre i gang med ansøgningen.

Kommer der tilskud til projektet, håber tovholderne fra Østervang, at man i løbet af foråret kan gå i gang med at etablere dyreparken på plænen.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce