Annonce
Ikast-Brande

Plejecentret Engparkens tilbygning nærmer sig

Ophængningen af kransen var traditionen tro overladt til yngstemændene på pladsen, lærlingene Simon Andersen (t.v.) og Jens Berg, begge fra tømrer- og snedkerfirmaet Arne Danielsen A/S, som sammen med Rahbek VVS havde sørget for denne krans. Foto: Mikael Lund
Rejsegilde ved plejecenter Engparken. Ny tilbygning er på vej.
Annonce

Brande: Glæde iblandet et vist vemod betegner nok bedst sindsstemningen hos Venstres næstformand for Sundheds- og omsorgsudvalget, Lars Lyhne, da han torsdag formiddag holdt talen ved rejsegildet på tilbygningen til plejecentret Engparken i Brande. Glæde over at byggeriet snart står færdigt – og et vist vemod over, at naboen, Q8-tanken, måtte lade livet for at give plads. Det var nemlig Lars Lyhnes hustru Jette, der i mere end et årti drev tankstationen, som blev nedrevet i 2015.

- Den nye samlingssal kommer til at betyde bedre rammer for både beboere, pårørende, personalet og ikke mindst de frivillige, konstaterede Lars Lyhne, der også kunne oplyse, at lokalerne, når de er færdige, kommer til at danne ramme om Daghjem Brande, som bliver flyttet fra Brandlundparken. På lidt længere sigt skal der desuden etableres en sansehave på resten af arealet foran plejecentret.

- Det skal nok blive godt på trods af de lidt trange rammer, sagde næstformanden og påpegede, at de forbedrede muligheder for udeliv for beboerne flugter fint med kommunens demensstrategi.

I udvalgsformand Frank Heidemann Sørensens fravær holdt næstformand Lars Lyhne talen ved rejsegildet, hvor han bl.a. takkede håndværkerne for både godt arbejde og godt indbyrdes samarbejde. Bag ham ses fra venstre borgmester Ib Lauritsen, Engparkens leder, Ruth Juhl Jensen og de to byrådsmedlemmer Kirsten York Helms og Thomas Østergaard (t.h.). Foto: Mikael Lund
Annonce

Varm kartoffel

- Vejret har drillet lidt – det eneste, vi ikke har manglet, er vand, konstaterede Lars Lyhne, der også havde været ved at kigge lidt på rejsegilde-traditionen. Af samme årsag havde han været rundt for at tjekke, om der hang en ”død murer” og dinglede et eller andet sted, hvilket heldigvis ikke var tilfældet. Det kan man ellers risikere, hvis man som bygherre glemmer at afholde rejsegilde, forklarede han, inden han kunne berolige med, at der i så fald var tale om en dukke af halm eller strå – ikke en afsjælet håndværker. Netop håndværkerne fik tak for godt arbejde og godt indbyrdes samarbejde på tværs af den håndfuld firmaer, der har stået for byggeriet: Østermark Entreprenørforretning, Trekantens El Teknik, Arne Danielsen A/S, Rahbek VVS og Malerfirmaet Busk.

Lars Lyhnes partifælle, borgmester Ib Lauritsen, havde også taget turen til Brande. Han erkendte, at bygningerne har været længe undervejs, og at byggeriet undervejs havde udviklet sig til lidt af en varm kartoffel, men at det nye byråd havde taget handsken op og fundet en løsning:

- Hvornår synes vi, det er belejligt, og hvornår har vi råd til det, var ifølge borgmesteren et par af de centrale spørgsmål i processen, ligesom behovet naturligvis skulle være til stede.

I sin tid blev det besluttet, at opførelsen af et nyt plejecenter i Ikast skulle foregå parallelt med en udvidelse af Engparken, men et faldende behov for ældreboliger medførte en udsættelse af udvidelsen i Brande, og det nybyggede plejecenter Bøgildlund i Ikast var for længst taget i brug, da det første spadestik blev taget til Engparken-byggeriet 25. juni. Ved den lejlighed var Lars Lyhne i øvrigt også i aktion, dengang sammen med udvalgsformand Frank Heidemann Sørensen.

Inden håndværkerne som de første blev sendt ud til pølsevognen for at forsyne sig, udbragte Ib Lauritsen et trefoldigt leve for Engparken og tilbygningen, hvorefter to lærlinge fra Arne Danielsen blev sendt på taget for at fæstne den krans, firmaet med tømrerentreprisen havde fået fremstillet sammen med Rahbek VVS.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce