Annonce
Jelling

Plejehjem besøgte festivalplads: Pensionister fik rundture i el-biler

Tre elbiler med plads til fem passagerer i hver sørgede for, at beboere fra Højagercentret kunne komme rundt på festivalpladsen og se, hvor de næste dages musikfest skal foregå. Foto: Leif Baun

33 fra Højagercentret i Jelling fik tirsdag en rundtur i elbiler på Jelling Musikfestivals plads, hvor de sidste forberedelser var i gang til musikfesten fra onsdag til lørdag

Jelling: Det er en populær tradition, at en af gåturene for beboere på Højagercentret skal have musikfestivalpladsen som mål. Tirsdag eftermiddag var 33 beboere og hjælpere en tur på festivalpladsen. Her stod tre elbiler klar til at køre en tur rundt på pladsen, efter at de fremmødte havde fået kaffe og sunget et par sange.

- Det her er en af de mest attraktive ture, vi har, siger Ernst Hoffmann. Han er tidligere leder af Højagercentret, og han har i mange år været aktiv i arbejde med de såkaldte "Ud at gå i Jelling"-ture, der afvikles i løbet af sommeren.

Festivalleder Lars "Charlie" Mortensen fortalte om festivalen, blandt andet at den første scene blev bygget for 3200 kroner i 1989. Nu koster scenen to millioner kroner. Han har hentet rigtig mange vejrudsigter på det sidste.

- Hvis den fra Danmark ikke duer, tager jeg den fra Tyskland. Eller Italien. Jeg bruger den bedste, men nu ligner de hinanden alle sammen. Det bliver godt vejr. Nu ryger dagsbilletterne som varmt brød, fordi folk kan se vejrudsigten, siger han.

- Det er lidt en slags ulvetime. Man venter og spørger hinanden: Er vi klar? Vi er godt med. Vi har alle muligheder for at lave en flot festival, siger han.

Fredag har folkepensionister gratis adgang til festivalpladsen, og lørdag spiller Jelling Spillemandslaug på Højagercentret som en gave fra festivalen.

Den næste "Ud at gå" finder sted på tirsdag den 30. maj klokken 14.30 fra Højagercentret. Målet er Jelling Børnegård.

Inden rundturen på festivalpladsen var beboerne fra Højagercentret samlet i bagsceneområdet ved teltscenen. Der vil der under festivalen kun være adgang for musikerne og teltets servicepersonale. Foto: Leif Baun
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

112

Bilist kørte ind i siden på modkørende

Annonce