Annonce
Hedensted

Plejehjem skal brandsikres for ni millioner

Der er brug for forbedringer af brandsikkerheden på samtlige af kommunens plejehjem, herunder Kirkedal i Rårup. Arkivfoto: Martin Ravn
Kommunen og boligselskaberne deler regningen for at brandsikre plejehjem. Arbejdet går i gang med det samme.

Hedensted: "Beboer reddet fra brand-død". "Plejehjemsbeboer død af brandskader". "82-årig kvinde indebrændt på plejehjem". Den type overskrifter kan man med jævne mellemrum læse i landets medier, og frygten for, at en lignende situation kan opstå i Hedensted, har nu fået kommunen til at lave et omfattende tjek af brandsikkerheden på samtlige af kommunes plejehjem.

Rapporten viser, at der er behov for mindre eller større forbedringer på alle ni plejehjem, og prisen for at bringe forholdene i orden er ca. ni millioner kroner. Kommunens del af regningen lyder på lidt over to millioner kroner, mens resten skal finansieres af boligselskaberne.

- Kommunen betaler for fællesarealer og personalerum, mens boligselskaberne betaler for de enheder, hvor borgerne bor. Det er en bundet opgave, så pengene skal findes, siger formand for socialudvalget Allan Petersen (DF).

Annonce

Plejehjem af ældre dato

Når der er behov for en opgradering af brandsikkerheden, er det fordi, en stor del af kommunens plejehjem er bygget for mange år siden, hvor sikkerhedskravene var mindre.

- Hver gang man ser en sag om en plejehjemsbrand, så tænker man, at den situation skal vi ikke havne i. Vi har mange ældre plejehjem, fx Birkelund, som blev bygget i 1960'erne, og jeg er glad for, at vi nu får forbedret sikkerheden både der og de andre steder. Vi har ikke haft brande på vores plejehjem, men det her er et forebyggende tiltag, siger Allan Petersen.

Helt konkret skal der etableres flere mindre brandceller på plejehjemmene og automatiske dørlukkere. Døre skal udskiftes til branddøre, der skal være opdeling af flugtvejsgange og fællesarealer, og så skal de automatiske brandalarmeringsanlæg opgraderes.

Arbejdet med at brandsikre plejehjemmene går i gang med det samme, og når det er afsluttet i løbet af i år, lever alle kommunens plejehjem op til de gældende brandkrav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce