Annonce
Alarm 112

Plejehjems-beboer satte ild til skraldespand - ros fra brandvæsen til personale

Personalet handlede lige efter bogen, da der lørdag morgen blev sat ild til en skraldespand på Riis Plejehjem. Foto: Google Streetview
Personalet på Riis Friplejehjem handlede lige efter bogen, da der lørdag morgen blev sat ild til en skraldespand

Give: En beboer var ifølge politiet lørdag morgen kort før klokken 7 skyld i , at der gik ild i indholdet af en skraldespand i beboerens bolig på Riis Friplejehjem mellem Jelling og Give.

Røgen aktiverede den automatiske brandalarm hos Trekant Brand, men da indsatsleder Jan Lehmann og hans folk nåede frem, var branden allerede slukket:

- Personalet havde handlet forbilledligt. De havde slukket branden og båret skraldespanden udenfor. Derfor var der ikke andet for os at lave end at efterslukke og lufte ud, fortæller indsatslederen.


På vej derud kunne vi konstatere, at personalet havde gjort alt det rigtige.

Jan Lehmann - indsatsleder TrekantBrand


Ifølge vagtchef Jeppe Tranum fra Sydøstjyllands Politi blev der sendt en patrulje til stedet, da alarmen indløb:

- Men det var ikke dramatisk. Der var ikke tale om evakuering eller lignende. Heldigvis var det en skraldespand af metal, siger vagtchefen.

Der venter nu beboeren en sigtelse for forsætlig brandstiftelse - men hvorfor, der blev sat ild til affaldet, vides ikke.

Annonce

Forstander: Ingen var i fare

På plejehjemmet glæder forstander Poul Henning Larsen sig over rosen fra brandvæsenet:

- Der var med det samme fuld kontrol på situationen, da alarmen lød, og ingen var i fare. Det betød, at det ikke var nødvendigt at evakuere beboere, og alt er da også roligt nu, lød det fra forstanderen for det 42 beboere store plejehjem sidst på formiddagen.

Ifølge Poul Henning Larsen er det ikke første gang, at man har oplevet den slags brande på plejehjemmet, hvor der naturligvis også bor demente:

- Der kan være et problem med rygere. Det er netop derfor, vi har papirkurve af metal, siger forstanderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce