Annonce
Trekantområdet

Plejehjemsbeboer smittet med coronavirus: Venter på svar fra flere beboere

En plejehjemsbeboer fra plejehjemmet Vonsildhave i Kolding er smittet med coronavirus. Arkivfoto: Casper V. Christensen
Plejehjemsbeboeren blev testet, fordi vedkommende havde symptomer som ved COVID-19. Herefter blev den smittede indlagt på sygehuset.

(15.45 Artiklen er opdateret med navnet på plejehjemmet)

Kolding: En beboer på det private plejehjem Vonsildhave i Kolding er konstateret smittet med coronavirus. Efter smitten blev opdaget, blev borgeren indlagt på sygehuset.

- Beboeren blev testet, fordi vedkommende havde symptomer som ved COVID-19, oplyser seniordirektør Annette Lund, der blev underrettet om sagen torsdag formiddag.

Det er den første plejehjemsbeboer i Kolding Kommune, som er konstateret smittet.

- Borgeren har været isoleret det seneste stykke tid, men vi ved godt, at vedkommende har kunnet smitte, længe inden symptomerne viste sig. Det er det, der er så voldsomt.

Hun oplyser, at de ældre, der bor i lejligheder tæt på den syge, er blevet isolerede, og at de bliver observeret nøje for symptomer.

Følger Sundhedsstyrelsen

- Vi følger alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer for, hvad vi skal gøre, når en plejehjemsbeboer er smittet. En af Sundhedsstyrelsens anbefalinger er, at vi skal inddele personalet i zoner, og det har vi for længst gjort, fortæller hun.

Inden corona-krisen hjalp personalet på plejecentrene hinanden på tværs af afdelinger. Det gør de ansatte ikke længere. Nu arbejder den enkelte medarbejder kun med bestemte beboere. Og beboerne opfordres til at blive i deres egen lejlighed.

- De medarbejdere, der har været i den zone, hvor borgeren er konstateret smittet, er selvfølgelig informeret om smitten. Og de skal være ekstra påpasselige med de hygiejniske forholdsregler. Retningslinjerne for, om der skal bruges masker og andre værnemidler ændrer sig fra dag til dag, og de retningslinjer retter vi os efter. Der observeres selvfølgelig også på medarbejderne.

Annonce

Venter på svar

Annette Lund oplyser, at flere plejehjemsbeboere er blevet testet.

- Vi venter på svar fra nogle, for andre har vi fået det svar, at de ikke var smittede.

Ingen medarbejdere på plejehjemmene er blevet testet positive for corona-smitte.

At blive smittet med coronavirus kan have fatale konsekvenser for plejehjemsbeboere.

Kolding er ikke det første sted, hvor en plejehjemsbeboer er smittet. Blandt andet Friplejehjemmet Bavne Ager i Gilleleje skulle være hårdt ramt. Ifølge Frederiksborg Amts Avis skulle fem beboere og fire ansatte være smittet der.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce