Annonce
Hedensted

Plejehjemsbeboere styrer indtil videre udenom coronavirussen

Ingen beboere på de kommunale plejehjem er indtil videre testet positive for coronavirus. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Ingen plejehjemsbeboere er blevet testet positivt for coronavirus. Ansatte i plejesektoren kan stadigvæk ikke blive testet, men problemet er ikke voldsomt, siger leder af social omsorg, René G. Nielsen.
Annonce

Hedensted: Situationen på plejehjemmene i Hedensted Kommune er næsten normal. Ingen beboere er indtil videre syge af coronavirus, ligesom personalet ikke i stor stil har meldt sig syge.

- Vi har fået afkræftet den mistanke, vi har haft om coronavirus hos nogle beboere. Nogle er kommet sig over deres sygdom, mens to af beboerne er blevet testet negativ, fortæller chef for social omsorg i Hedensted Kommune, René G. Nielsen.

En mistanke om coronavirus fik i forrige uge kommunen til at iværksætte en række tiltag på plejehjemmene i Juelsminde, Hedensted og Uldum, så de syge beboere kom i karantæne, men de tiltag er nu ophævet.

Annonce

Ingen test af personale

Hvorvidt nogle af de ansatte har coronavirus, ved kommunen dog stadigvæk ikke. Region Midtjylland har meldt ud, at man ikke har de remedier, der kræves for at teste.

- Den centrale udmelding var, at det skulle kunne lade sig gøre at teste sundhedspersonale, men vi må erkende, at det ikke er en realitet lige nu, siger René G. Nielsen.

Indtil videre er problemet begrænset i kommunen, for personalet har ikke meldt sig syg i højere grad end normalt. - Vi har i øjeblikket en medarbejder sendt hjem med bekræftet coronavirus, og vi har nogle stykker sendt hjem på baggrund af symptomer på coronavirus, og dem vil vi selvfølgelig gerne have be- eller afkræftet, men det er ikke et voldsomt problem for os lige nu, siger René G. Nielsen.

Kommunen har de seneste dage brugt tid på at forberede sig på, at antallet af syge kan stige. Blandt andet er der blevet oprettet 10 ekstra pladser på Løsning Daghjem og Møllebo Daghjem i Rask Mølle, som er klar til at tage imod, hvis kommunen får flere patienter sendt hjem fra sygehusene. Kommunens jobbank er efterhånden også fyldt godt op.

- Situationen lige nu er lidt, som når DMI varsler storm. Vi går og venter på, hvor slemt det bliver, siger René G. Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce