Annonce
Vejle

Plejehjemsledelse mødes med utilfredse ansatte: 'Vi har givet hånd på, at vi kører sagen internt'

Plejecenter Gulkrog ligger i Vejle midtby. Foto: Google Street View
Medarbejderne på Plejecenter Gulkrog skal torsdag eftermiddag mødes med ledelsen. Her får de mulighed for at udtrykke deres bekymring for arbejdsmiljøet.
Annonce

Vejle: Det er ikke kun medarbejderne i hjemmeplejens Distrikt Vest 2 i Vejle og på Højagercentret i Jelling, der lider under dårligt arbejdsmiljø.

Det gør de tilsyneladende også på Plejecenter Gulkrog i midtbyen.

Allerede for to uger siden kunne Vejle Amts Folkeblad skrive, at fagforeningen FOA for anden gang holdt møde med sine medlemmer derfra.

Nu holder FOA så endnu et møde sammen med Dansk Sygeplejeråd - og denne gang er ledelsen inviteret med.

Mødet bliver holdt i eftermiddag, torsdag 3. december, og blandt deltagerne er Vejle Kommunes seniorchef, Helle Brinch, områdeleder Anne-Marie Bentzen og daglig leder May-Britt Hørup.

Annonce

En kritik af ledelsen

Det er første gang, at medarbejderne har mulighed for at konfrontere en samlet ledelse med deres syn på dagligdagen på Gulkrog.

Det bekræfter formand for FOA Vejle Erik Jul Nielsen, der ikke vil fortælle meget om dagsordenen for mødet.


Mange af os oplever desværre kun at være et medarbejdernummer i stedet for personer, som gerne vil gøre en forskel for vores svage og gamle borgere, og vi mangler i stor stil en synlig ledelse, som anerkender os for det store arbejde, vi udfører.

Et udsnit af de anonyme breve


Han oplyser dog, at det overordnede emne er arbejdsmiljø.

- Som på det seneste møde er arbejdsmiljøet på dagsordenen. Ledelsen er med denne gang, så medarbejderne får mulighed for at fortælle den, hvad der ifølge dem ikke fungerer på plejecentret, siger han.

- Vi har tidligere lyttet til medarbejdernes udfordringer og har som fagforening mulighed for at viderebringe kritikken. Det er ikke alle, der er komfortable med at tage ordet i det forum. Ellers ønsker jeg ikke at sige mere, for på det seneste møde blev vi enige om at holde det internt og ikke køre sagen i medierne, tilføjer Erik Jul Nielsen.

Annonce

Kører sagen internt

Avisen møder også en lukket dør, da den henvender sig til de øvrige parter, der mere præcist ved, hvad sagen handler om.

Seniorchef Helle Brinch er hverken vendt tilbage på telefonopkald eller mailforespørgsler.

Tillidsrepræsentant på Gulkrog Jette Jensen henviser også til en indgået aftale.

- Vi har givet hånd på, at vi kører sagen internt, og den aftale har jeg ikke lyst til at bryde. Vi holder det inden for egne rækker, forklarer hun.

Vejle Amts Folkeblad er nysgerrig på, hvilke parter der har indgået en sådan aftale.

Er det mellem medlemmerne og FOA?

- Ja, det er det, svarer formand for FOA Vejle Erik Jul Nielsen.

Er ledelsen eller Vejle Kommune en del af aftalen?

- Nej. Den er mellem medlemmerne og FOA.

Annonce

De anonyme breve

Vejle Amts Folkeblad har de seneste uger haft kontakt til flere medarbejdere på Plejecenter Gulkrog.

Hver gang henvender de sig anonymt. Avisen har korresponderet med dem over mail, men også to gange modtaget fysiske breve, der er afleveret, så mediehuset modtog dem om morgenen.

Afsenderne skriver, at de har fulgt med i avisens afdækning problemerne i hjemmeplejens Distrikt Vest 2. Her har medarbejderne siden i sommer sagt op eller er blevet sygemeldt i hobetal.

"Dette er ikke det eneste område i Vejle Kommune, som er ramt af ovenstående," indleder de et af brevene.

"I område Øst - Plejecenter Gulkrog - opleves der ligeledes masser af opsigelser, personale, som bliver sygemeldt på grund af dårligt arbejdsmiljø, personale, som går grædende på eller hjem fra job."

"Ledelsen i dag går kun op i besparelser, personalet bliver ikke hørt, men derimod ofte truet med ansættelsesmæssige konsekvenser ved sygemeldinger med mere," skriver de anonymt.

Annonce

Står for egen regning

Hvis medarbejderne er interesseret i aftalen - hvorfor henvender de sig så alligevel til avisen?

- Det er også nyt for mig. Jeg ved godt, at de er pressede, og det er også derfor, at vi holder et møde med ledelsen. Meget mere kan jeg ikke sige, siger formand for FOA Erik Jul Nielsen.

Det er også nyt for medarbejdernes tillidsrepræsentant.

- Det gør mig da rigtig ked af det. Jeg vil ikke bryde den aftale, vi har indgået. Så det, at de har skrevet til jer, står for egen regning, lyder det fra Jette Jensen.

Hvorfor gør de det anonymt? Er de nervøse for deres job?

- Det ved jeg ikke. Det skal de ikke være, påpeger tillidsrepræsentanten.

Mødet i dag bliver holdt klokken 15.15 på Plejecenter Gulkrog. Ifølge en dagsorden, som er kommet avisen i hænde, er følgende på dagsordenen: Kommunikation/dialog, information, arbejdspres og fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce