Annonce
Egtved

Pludselig var bækken helt gul igen: For fire år siden var grusgraven tæt ved synderen

Gravemaskine i gang i en anden grusgrav end den i Jerlev. Arkivfoto: Peter Krogh Frausing
Indsatsleder Henrik Due har tilset Jerlev Bæk i weekenden. Nu overgår sagen til Vejle Kommune.

Jerlev: En beboer op til vandløbet har henover de seneste dage set, hvordan Jerlev Bæk skiftede farve og blev mere og mere gul.

Vedkommende slog derfor alarm. I weekenden var indsatsleder Henrik Due ude på stedet for at se problemet med egne øjne.

- Det lader til, at det er sand fra den nærtliggende grusgrav. En biolog har fortalt mig, at det ikke er så hensigtsmæssigt i forhold til fiskelivet i bækken, fortæller Henrik Due.

Han tilkaldte derfor miljøvagten, der angiveligt har taget nogle prøver af Jerlev Bæk, der mødes med Vejle Å. Sagen er dermed overgået til Vejle Kommune, der skal undersøge sagen yderligere og sørge for, at vandforholdene bliver bragt i orden.

Annonce

Også problemer i 2016

Det er ikke første gang, at der har været problemer.

I 2016 skrev avisen, hvordan bækken indeholdt en del sand, som syntes at stamme fra grusgraven syd for Jerlevvej, hvor DK Råstof Aps netop på det tidspunkt var begyndt at grave. Virksomheden fik et mundtligt påbud om at få bragt tingene i orden, hvilket den indenfor tidsfristen gjorde.

Det konstaterede kommunen en uge efter.

- Omfanget af partikler er voldsomt reduceret, kvitterede miljømedarbejder Karin Overby fra Vejle Kommune.

- Fiskenes æg bliver tilstoppet og lukkes inde, så der ikke kommer ilt til dem. Og helt fint materiale kan også sætte sig fiskenes gæller, forklarede hun dengang om, hvorfor sandet udgør et problem for livet i bækken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce