Annonce
Ikast-Brande

Polak fik straksdom på 12 års fængsel og udvisning for bestandigt

Politiet havde sigtet den 32-årige for omfattende handel med narkotika. Manden erkendte det hele i retten. Arkivfoto
Polsk mand fra Nørre Snede erkendte at have aftaget store mængder narkotika.

Nr. Snede/Horsens: En 32-årig polsk mand fra Nørre Snede blev tirsdag ved Retten i Horsens fremstillet i grundlovsforhør. Manden blev anholdt på sit arbejde mandag i forbindelse med, at politiet havde efterforsket omfattende handel med narkotika.

Manden blev i grundlovsforhøret sigtet for at have været i besiddelse af og videreoverdraget i alt 28,45 kg amfetamin, 932 gram kokain og 1470 ecstasy-tabletter. Handlen med stofferne skulle være foregået over en periode på tre år, hvor manden havde fungeret både som aftager og leverandør, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det viste sig under sagen, at den 32-årige havde opbevaret en stor del af sit narkotika hos sine svigerforældre i en periode, hvor de var på ferie. Han havde via krypterede programmer forsøgt at skjule sit narkosalg for politiet, men uden held.

Anklager Tobias Engby fra Sydøstjyllands Politi forklarer:

- Modsat andre narkosager valgte den 32-årige mand at gå til bekendelse i retten. Han erkendte at have aftaget de store mængder narkotika for særdeles store pengebeløb. Efterfølgende havde han videresolgt det i Østjylland. Han havde blandt andet anvendt vakuumpakkemaskine, nedgravningsudstyr og Blackberry-telefoner til at skjule sit foretagende.

Annonce

Fik straksdom

På baggrund af den fulde erkendelse valgte anklagemyndigheden at rejse tiltale i grundlovsforhøret med henblik på afsigelse af en såkaldt straksdom.

Den 32-årige mand blev idømt 12 års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt. Derudover blev der konfiskeret penge og adskillige effekter, og manden skal betale sagens omkostninger.

Anklager Tobias Engby uddyber:

- Retten lagde ved sin strafudmåling vægt på, at der var tale om hårde stoffer i store mængder, og at salget var foregået over en længere periode på en professionel måde, hvor han fungerede som både aftager og leverandør. Trods barn og kæreste i Danmark - og at han havde opholdt sig i Danmark i over fire år - fandt retten ikke, at det kunne føre til andet resultat end udvisning for bestandigt.

Efter domsafsigelsen modtog manden sin dom og blev varetægtsfængslet, indtil afsoning af dommen kan iværksættes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce