Annonce
Erhverv

Polakker fik 45 kroner i timen: Huscompagniet fyrer byggefirma i Tirsbæk Bakker på gråt papir

Det var blandt andet på byggepladsen her i Tirsbæk Bakker, at de otte polske arbejdere, ifølge 3F Vejle, arbejdede til en timeløn på 45 kroner. Privatfoto
Daugård-firmaet SCH-Byg Aps, som 3F Vejle beskylder for underbetaling på byggeplads, er ikke længere velkomment hos Huscompagniet.

Vejle: Huscompagniet A/S har fyret det lokale byggefirma SCH-Byg Aps efter afsløringen af, at SCH-Byg Aps har underbetalt en række polske ansatte.

Det oplyser Huscompagniet til Vejle Amts Folkeblad onsdag.

Det var under arbejde for HusCompagniet, at SCH-Byg, Daugård, ifølge 3F Vejle,  havde otte polske arbejdere ansat til at lave tagarbejde på et byggeri i Tirsbæk Bakker-udstykningen.

Annonce

Ifølge 3F Vejle blev de polske arbejdere aflønnet med 45 kroner i timen, og SCH-Byg har efterfølgende vedgået at skylde de otte polske arbejdere samlet 201.000 kroner.

SCH-Byg har siden til Vejle Amts Folkeblad udtalt, at firmaet ikke er enig i beløbets størrelse.

- Vi accepterer ikke social dumping

Tirsdag reagerede HusCompagniet på sagen.

- Jeg hørte om sagen mandag, og tirsdag tog jeg kontakt til 3F i København for at høre, hvad der var op og ned i sagen. Tirsdag aften meddelte jeg vores tekniske ledelse, at vores samarbejde med det firma ophører med øjeblikkelig virkning, fortæller Martin Ravn Nielsen, administrerende direktør i Huscompagniet A/S.

Han tilføjer, at Huscompagniet, der er Danmarks største producent af typehuse og enfamiliehuse, hver dag gennem underentreprenører har omkring 1500 håndværkere i sving på byggepladser over hele landet.

- Vi handler i god tro, for vi arbejder kun med overenskomstdækkede virksomheder, og vi accepterer ikke social dumping. Vi prøver at sikre os bedst muligt gennem kontrakter med vores underentreprenører, og det er faktisk sjældent, at vi oplever sager som denne. Det er også derfor, at vi reagerer så hurtigt, som vi gør, siger Martin Ravn Nielsen.


Vi handler i god tro, for vi arbejder kun med overenskomstdækkede virksomheder, og vi accepterer ikke social dumping.

Martin Ravn Nielsen, administrerende direktør, Huscompagniet A/S


Han tilføjer, at sagen giver anledning til, at Huscompagniet vil se på, om der skal strammes op på forholdsreglerne.

- Vi skal lære af vores fejl, og vi kommer til, med baggrund i denne sag, at drøfte internt, hvordan vi fremover kan undgå sådanne sager, siger Martin Ravn Nielsen.

Annonce

3F: Positivt

Martin Jensen, formand i 3F Vejle, der rejste sagen om underbetaling på byggepladsen i Tirsbæk Bakker, glæder sig over udmeldingen fra Huscompagniet.

- Det er positivt, at en hovedentreprenør reagerer, som de gør. Det er klart, at vi kan ikke have firmaer på danske byggepladser, der behandler folk på den her måde. Timelønninger på 45 kroner hører ingen steder hjemme i Danmark, siger Martin Jensen.

Han tilføjer, at 3F generelt har et godt forhold til Huscompagniet.

- Vi har et fornuftigt samarbejde med Huscompagniet. Det fungerer godt, og det synes jeg også, at deres reaktion her viser, siger Martin Jensen.

Annonce

Ses i retten i morgen

3F Vejle mødes torsdag med SCH-Byg i skifteretten i Kolding.

Her skal SCH-Byg enten betale de 201.000 kroner, som virksomheden har erkendt at skylde de polske ansatte, eller præsentere en plan for, hvordan firmaet vil sikre, at de ansatte får den løn, de har til gode.

Sker det ikke, vil 3F Vejle indgive konkursbegæring mod firmaet. Det sker for at sikre de ansatte deres tilgodehavende gennem Lønmodtagernes Garantifond.

SCH-Byg Aps ønsker ikke at kommentere på sagen overfor Vejle Amts Folkeblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
JELLING

Stor forening giver flot løfte: Jellings sportsfolk er klar til at arbejde gratis for at løbe festivalen i gang igen

Annonce