Annonce
Trekantområdet

Politi blev igen tilkaldt: Aktivister gjorde nyt forsøg på at forstyrre Baltic Pipe-projekt

15 blev anholdt af politiet ved Baltic Pipe-demonstration på byggepladsen ved Lillebælt 8. juli. Natten til onsdag blev der gjort nyt forsøg på at forcere hegnet om byggepladsen. Det blev opdaget og de ubudne gæster sendt væk. Politiet rykkede også denne gang ud og afsøgte ifølge avisens oplysninger området efterfølgende. Arkivfoto: Søren Gylling
For 14 dage siden trængte aktivister ind på byggepladsen, hvor der samles rør til gasledningen Baltic Pipe. Et nyt forsøg blev opdaget, og aktivisterne sendt væk. Vagtselskab holder øje døgnet rundt.

Lillebælt: Politiet måtte natten til onsdag rykke til Energinets byggeplads ved Gl. Ålbo, hvor den store gasledning skal samles.

- Der var en gruppe personer, som forsøgte at skaffe sig adgang til byggepladsen, men det blev opdaget. Personerne blev bedt forlade stedet, og det gjorde de. Politiet blev også tilkaldt, men der skete ikke mere, siger projektleder ved Energinet Nina Frøkjær.

Det er knap 14 dage siden, at aktivister imod Baltic Pipe-projektet lykkedes med at skaffe sig adgang til byggepladsen tidligt om morgenen. De lænkede sig fast til kraner og stilladser, inden de blev opdaget.

Annonce


Vi har vagt på døgnet rundt nu. Det er en farlig arbejdsplads med store maskiner og materialer, og vi vil ikke risikere, at hverken ubudne gæster eller ansatte kommer til skade.

Projektleder Nina Frøkjær


Ved en større politiaktion blev aktivisterne efterfølgende fjernet og sigtet for ulovlig indtrængen. 15 personer i alt blev sigtet.

- Øger I overvågningen af pladsen yderligere?

- Vi har vagt på døgnet rundt nu. Det er en farlig arbejdsplads med store maskiner og materialer, og vi vil ikke risikere, at hverken ubudne gæster eller ansatte kommer til skade. Der er skiltet tydeligt med, at der ikke er adgang til byggepladsen for andre end folk, der arbejder med projektet, siger Nina Frøkjær.

Nabo-hensyn

På byggepladsen bliver de store rørstykker samlet til den rørledning, der skal trækkes på tværs af Lillebælt. Arbejdet med at grave det trache, ledningen skal placeres i, slutter i denne uge.

Næste del af projektet bliver at ramme pæle ned i havbunden, så rørledningen bliver trukket i den rette position. I den forbindelse skal der indrettes boblegardiner, som skal skåne marsvin for høj støjbelastning.

Energistyrelsen har i forbindelse med det eksisterende gravearbejde lagt begrænsninger ind for at skåne naboerne ved Gl. Ålbo for larm i aftentimerne.

- Det har betydet, at vi har flyttet vores aktivitet længere ud i Lillebælt i de sene timer, så vi har kunnet opretholde arbejdet uden at genere, siger Nina Frøkjær.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Drastisk smittestigning fortsætter: Vejle Kommune har landsdelens højeste smittetal

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

forside

Sarah fik kram og chokolade af naboen som tak for omsorg: - Hun har passet godt på mig

Vejle

Vejles gågade indtaget af røde demonstranter: Sygeplejersker fører faglig kamp blandt tøjstativer og udsalgsvarer

Jelling For abonnenter

Uheld ramte golfklub på det værste tidspunkt: I kapløb mod tiden for at forhindre katastrofen - men så kom miraklet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Finalesejr gav iværksætter et vigtigt skulderklap: Det forpligter, når man siger tingene højt

Vejle Boldklub

VB er millimeter fra ny forsvarsspiller

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Kultur

Ægte irsk i Skyttehushaven: Gratis koncert med Shamrock

Navne For abonnenter

Masser af kommunale jubilæer den 1. august

Alarm 112

Drengestreger kunne være gået grueligt galt: Bål i nåleskov udviklede sig til brand

Annonce