Annonce
Læserbrev

Politi. Hensynet til den enkelte ramte borger vil altid veje tungt

Læserbrev: I en leder 23. juni 2019 under overskriften *Politiet tilbageholder information" bebrejder avisen Sydøstjyllands Politi, a tvi ikke videregiver detaljerede oplysninger om, hvad der måtte være stjålet ved konkrete indbrud i en borgers private hjem. Som politidirektør ærgrer det mig, at vores kommunikation til offentligheden, som er omfattende og som foregår på mange platforme, på den måde søges bragt i miskredit hos de borgere, som vi er sat i verden for at betjene og beskytte.

Vi afvejer løbende hensynet til, hvad medierne og borgerne helt naturligt ønsker at vide om, hvad der sker i deres nærområde, overfor behovet for ikke at give detaljerede personlige oplysninger om, de, der har været udsat for en forbrydelse som f.eks. indbrud i deres private hjem. Hensynet til offeret og privatlivets fred må her ofte veje tungest - også ud fra en juridisk vurdering af tavshedspligtens omfang - og det vurderes ikke at være afgørende for offentligheden , om der er stjålet nøjagtigt dette eller hint.

Vi oplyser fortsat om, hvad der er stjålet ved indbrud i private hjem men i højere grad på kategoriniveau som f.eks. elektronik, kontanter eller inventar. Hvis vi som politi vurderer, at der er efterforskningsmæssige hensyn, som kan begrunde velovervejede afvigelser fra denne hovedregel, så vil der naturligvis også i fremtiden være tilfælde, hvor vi mere detaljeret fortæller om genstande stjålet ved et indbrud.

Det er afvejninger, vi som myndighed må stå på mål for.

Svar fra Mogens Gregers Madsen, chefredaktør på Vejle Amts Folkeblad: Blot for fuldstændighedens skyld så er det naturligvis ikke avisens hensigt at bringe politiets kommunikation i miskredit. Vi prøver blot at få lov til at gøre vores arbejde bedst muligt, herunder at bringe præcise oplysninger fra indbrud. Det har tidligere kunne lade sig gøre helt problemfrit. Kan disse oplysninger føre til en hurtigere opklaring fører det altså alt andet lige til, at der er nogle mennesker, der slipper for indbrud, mens gerningsmanden er bag lås og slå. Sydøstjyllands Politi har udsendt nogle retningslinjer for hvad pressen må få at vide. Det ville klæde Jørgen Abrahamsen at lægge dette papir frem. Men politiet har valgt at afvise avisens ansøgning om aktindsigt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Politikere ønsker ikke anke sag om seksuelle overgreb - men den endelige beslutning lader vente på sig

Annonce