Annonce
Vejle

Politi: 'Mindre bombe' blev afleveret og bragt til sprængning i opgang

Politiet spærrede et område på 50 meter fra ejendommen af og foretog tekniske undersøgelser og afhøringer af vidner. Foto: Flemming Larsen
- Bomben var ikke placeret klos op af en dør, men den var heller ikke smidt ind i opgangen, konstaterer politiet efter en eksplosion i Nyboesgade tirsdag aften.

Vejle: Det var formentlig en mindre krysantemumbombe, der blev bragt til sprængning i en opgang i Nyboesgade i Vejles vestby tirsdag aften.

Det oplyser politikommissær Nicki S. Pedersen fra Efterforskningscenter Vejle.

- Der er hverken trykket vinduer eller lignende ud, så der kunne være tale om et hoved fra en større raket, men ud fra de spor, der er fundet på stedet, er det vores teori, at der er tale om en mindre krysantemumbombe, fortæller Nicki S. Pedersen.

Annonce

Sprængningen fandt sted omkring klokken 21.50, hvor beboere i opgangen har fortalt, at de hørte et højt brag.

Politiet spærrede et område på 50 meter fra ejendommen af og foretog tekniske undersøgelser og afhøringer af vidner.

- Vidner fortæller, at der er set en mand løbe fra stedet umiddelbart inden braget. Han beskrives som mellem 160 og 170 centimeter høj og iført en mørk hættetrøje med hætten trukket op, men der er ingen i opgangen, der kan komme med et bud på vedkommendes identitet, fortæller Nicki S. Pedersen.

Han tilføjer, at bomben var "placeret et sted i opgangen".

- Den var ikke placeret klos op af en dør, men den var heller ikke smidt ind i opgangen. Nogen har været inde og "aflevere" den, fortæller Nicki S. Pedersen.

Han tilføjer, at politiets afhøringer af opgangens beboere ikke har givet politiet et bud på et muligt motiv til sprængningen.

- Vi tager den slags meget alvorligt, og vi arbejder videre med de spor, der er sikret fra stedet, siger Nicki S. Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Give

Sundhedschef er tryg ved smitteudvikling i coronaramt område: - Indbyggerne har taget det alvorligt

Annonce