Annonce
Trekantområdet

Politi opgav efterforskning: Nu skal problemet med nedslidte altaner afdækkes nærmere

Flere unge opholdt sig på denne altan, da den pludselig gav efter og sendte de unge flere meter ned mod jorden. Nu fører ulykken til en undersøgelse, som skal afdække en række forhold omkring ældre altaner. Arkivfoto Anders Græsbøll Buch
Sydøstjyllands Politi har standset efterforskningen af altanulykken i Kolding. Men sagen slutter ikke her. Boligministeren har sat gang i en afdækning af, hvor stort problemet er med ældre altaner, som er i risiko for at brase sammen.

Kolding: Nu er der mulighed for, at sommerens altanulykke i Kolding alligevel får konsekvenser for andre end de involverede unge, som røg flere meter ned og slog sig alvorligt, da altanen brasede sammen under deres vægt.

Ganske vist har Sydøstjyllands Politi for nylig valgt at lukke efterforskningen, da ingen ifølge politiets vurdering kan gøres ansvarlig for ulykken, men boligminister Kaare Dybvad Bek har valgt at sætte gang i en undersøgelse, som skal afdække problemets omfang med risikobetonede altaner.

I et nyt svar til boligudvalget forklarer han, at beslutningen er truffet efter et møde i Transport- og Boligministeriet med de øvrige boligordførere.

Annonce

- På mødet blev det aftalt, at der er behov for at afdække en række forhold omkring ældre altaner. Derfor er Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i gang med at undersøge bl.a. omfanget af altaner, deres alder og lokalisering samt den mest hensigtsmæssige alder for, hvornår en altan bør undersøges, lyder beskeden fra boligministeren, som forventer, at resultaterne af denne undersøgelse ligger klar til videre behandling på et tidspunkt i løbet af første halvår 2021. Ministeren vil også have undersøgt, hvad det vil koste at lave rutinemæssige tjek af ældre altaner.

Det er ikke trygt

Svaret glæder Kolding-politikeren Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), der ikke er medlem af boligudvalget. Hun er efter ulykken denne sommer blevet ved med at stille spørgsmål ved den risiko, som ældre, slidte altaner udgør. Det seneste spørgsmål stillede hun, da politiet valgte at henlægge sagen.

- Endelig har mine mange spørgsmål om sagen båret frugt, siger SF'eren efter meldingen om en grundig undersøgelse af altanerne.


Nu undersøger ministeren sagen nærmere og gør det, som jeg hele tiden har ønsket: At få kortlagt omfanget af gamle altaner og prisen for et tilsyn.

Karina Lorentzen Dehnhardt, SF


- Jeg føler, ministeren nu anerkender, at der faktisk er behov for at gøre noget. Det er jeg glad for. Som sagen står nu, er det risikofrit at misligholde en altan, når bare ikke man kan se, at altanen ruster inde i muren. Dermed er der ingen incitamenter til at foretage sig noget, der kan afsløre det, selvom man har ansvaret. Det er ikke særligt trygt. Nu undersøger ministeren sagen nærmere og gør det, som jeg hele tiden har ønsket: At få kortlagt omfanget af gamle altaner og prisen for et tilsyn, siger hun og føjer til:

- Det er da et skridt fremad, men det er afgørende for mig, at vi får et reelt tilsyn med de ældste altaner.

Annonce

Mere oplysning på vej

Ud over den videre undersøgelse har ministen allerede sat gang i en informationsindsats, som målretter sig mod både bygningsejere og lejere. Den gør det klart, at bygningsejer er ansvarlig for at foretage de nødvendige vedligeholdelsesarbejder.

- Som led i den indsats lanceres inden årets udgang en hjemmeside, der uddyber, hvordan man vedligeholder sin altan, hvad beboere kan gøre, hvis de er i tvivl om, hvorvidt det er trygt at bruge ejendommens altaner, samt hvilke tegn på nedbrydning man skal kigge efter, oplyser Kaare Dybvad Bek, som understreget, at ejere af ejendomme med ældre altaner skal være opmærksomme på, om deres altans sikkerhed bør kontrolleres af en fagperson, da skader på altanen ikke nødvendigvis er synlige.

Annonce
Give For abonnenter

Købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Her kan du komme til at holde i kø: Motorvejsbro i Vejle får lysregulering i 10 uger

Billund For abonnenter

Filskov Kro mangler medarbejdere: - Vi har sagt rigtig meget nej, og det gør virkelig ondt

Vejle Boldklub

VB siger farvel: Midterforsvarer skifter til Skotland

Kultur

Ustadigt vejr holder ikke Verdensballetten tilbage: - Vi har aldrig aflyst en forestilling på grund af dårligt vejr

Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Finalesejr gav iværksætter et vigtigt skulderklap: Det forpligter, når man siger tingene højt

Erhverv

'Ny' skrot-virksomhed ser dagens lys på havnen i Vejle: Støber 4000 kvadratmeter beton til ny indsamlingsplads

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Vejle

Forening får stor gave: Nu kan vi virkelig gøre en forskel

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

Erhverv

Anni og Lars hitter med nyt tiltag på tankstationen: Kunderne kommer fra hele landet

Annonce