Annonce
Vejle

Falske fakturarer og fiktive indkøb: Politiet er færdig med efterforskning af sygehus-svindel

Politiet er færdige med at efterforske sagen mod tre mænd og en kvinde, som er sigtet for at have snydt og bedraget sig til 2,5 millioner kroner. Arkivfoto: Mette Mørk
Det er nu op til anklagemyndigheden at afgøre, om der skal rejses tiltale i sagen om sygehussvindel for 2,5 millioner kroner.
Annonce

Vejle/Middelfart/Kolding: Politiet vurderer at have undersøgt sagen om svindel for 2,5 millioner kroner på Sygehus Lillebælt til bunds og har derfor afsluttet efterforskningen.

Det oplyser leder af Efterforskningscenter Midt under Sydøstjyllands Politi, Carsten Thostrup.

- Sagen er overgivet til juristerne i anklagemyndigheden. De skal nu vurdere beviserne, og afgøre i hvilket omfang der skal rejses tiltale, siger Carsten Thostrup.

Det er anklagemyndighedens opgave at sikre, at skyldige bliver draget til ansvar, men også at sikre at uskyldige ikke bliver retsforfulgt. Carsten Thostrup ved ikke, hvor længe anklagemyndigheden vil være om at behandle sagen.

I efteråret fattede ledelsen på Sygehus Lillebælt mistanke til en betroet medarbejder i en ledende stilling på Vejle Sygehus.

Det var en ekstern samarbejdspartner, der gjorde ledelsen opmærksom på nogle forhold, der fik det udslag, at den pågældende medarbejder blev politianmeldt den 4. oktober.


Den formodede svindel skulle ifølge sygehusets ledelse været foregået via falske fakturarer og fiktive indkøb. Dette skulle have stået på i flere år.

Fra artiklen


Annonce

Fire sigtede

Den tidligere medarbejder og tre samarbejdspartnere er sigtet for i fællesskab at have svindlet for 2,5 millioner kroner. Det drejer sig om tre mænd og en kvinde. Ifølge Sydøstjyllands Politi lyder sigtelsen på bedrageri og mandatsvig eller medvirken dertil.

Den formodede svindel skulle ifølge sygehusets ledelse været foregået via falske fakturarer og fiktive indkøb. Dette skulle have stået på i flere år.

Avisen har tidligere kunne fortælle, at den sigtede medarbejder ifølge Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) havde stiftet egen virksomhed. Via aktindsigter blev det slået fast, at firmaet havde solgt hospitalsinventar til Sygehus Lillebælt.

Hele sagen har fået Region Syddanmark til at stramme op på indkøbsområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce