Annonce
112

Politidirektør: Hold afstand og find nye steder at besøge i påsken

Politidirektør Jørgen Abrahamsen fra Sydøstjyllands Politi opfordrede tirsdag borgerne til at tænke sig godt om i påsken og lade være med at forsamle sig. Tænk i nye steder at tage hen, lød det blandt andet. Foto:Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Sydøstjyllands Politi har ekstra patruljer på gaden i påskedagene, hvor frygten er, at borgerne skal ude at nyde det gode påskevejr og søger de samme steder hen.
Annonce

Sydøstjylland: Selvom vi står foran påsken, er det vigtigt, at vi stadig husker sundhedsmyndighedernes råd om at stå sammen om at holde afstand.

Det gælder både i det offentlige rum og hjemme hos familierne.

Det var budskabet fra politidirektør Jørgen Abrahamsen, Sydøstjyllands Politi, da han tirsdag holdt pressemøde udendøre ved politigården på Holmboes Alle i Horsens.

- Der er større risiko, hvis alle søger de samme steder hen. Det gælder parker, skaterbaner og udflugtsmål. Vi kan se, at Himmelbjerget i Ry, Den genfundne bro i Vestbirk, Skyttehuset i Vejle og strandene er særligt populære, ligesom også genbrugspladserne er uhyre søgte. Derfor er vi massivt til stede som politi. Vi har ekstra patruljeringer hen over påsken, og vi er klar med både dialog og bødeblokken, sagde politidirektøren.

Politidirektør Jørgen Abrahamsen fra Sydøstjyllands Politi opfordrede tirsdag borgerne til at tænke sig godt om i påsken og lade være med at forsamle sig. Tænk i nye steder at tage hen, lød det blandt andet. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce

Søg andre steder hen

Indtil nu har Sydøstjyllands Politi udstedt 15 bøder i forbindelse med forsamlingsforbuddet, og de er faldet i marts.

- Vi har her i kredsen heldigvis været forskånet i væsentlig omfang. Vi ser gode takter, og generelt oplever vi, at folk passer på hinanden og holder afstand. Men det kan være svært at overholde myndighedernes krav, når der kommer mange folk ud, lød det fra Jørgen Abrahamsen.

Han erkender, at udsigten til godt påskevejr kan give udfordringer, fordi folk søger de samme steder hen.

- Vi ser, at det skrider. Hver især gør folk det i en god mening for at få frisk luft. Men pas på med at køre til de sædvanlige steder. Vær opmærksom på det og kør andre steder hen, pointerede han.

Annonce

Meld ind til os

Han opfordrer fortsat borgerne til at melde ind til politiet, hvis de oplever, at forsamlingsforbuddet ikke overholdes.

- Det gør arbejdet nemmere for os. Vi får hvert døgn en række henvendelser fra borgere, der har set noget, og det kører vi ud til. Ofte viser det sig, at det foregår efter de anvisninger, som sundhedsmyndighederne har stillet op, sagde politidirektøren.

Men, det er vigtigt, at folk fortsætter de gode takter:

- Hvis vi skal have et håb om at genåbne Danmark, er det nu, det gælder. Vi skal stå sammen hver for sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det omstridte Waturu nedjusterer forventningerne: Negativ omtale får skylden

Annonce